دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ساعت ۱۹:۲۰

ثبات قدم نتیجه نصرت خداست

شب سوم فاطمیه اول(به روایت ۴۵روز) - آذر ۹۸: حضرت زهرا سلام الله علیها الگوی ثبات قدم در مسیر حق است. ما خیلی ها را در جریان انقلاب داشتیم، صدر اسلام هم داشتیم که اینها عدم ثبات قدم گمراهشان کرد. ممکن است این بلا سر تک تک ما بیاید. ثبات قدم نتیجه نصرت خداست؛ نصرت خدا یعنی بایستی پای ولیّ خودت با همه سختی و مشقت و دردسرهایش. و البته کار سختی است.

مراسم عزاداری شب سوم ایام فاطمیه اول به روایت 45 روز هیئت محبین اهلبیت علیهم السلام قم جمعه 25 آذر 98 با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه سلام الله علیها برگزار شد.

فاطمه سلام الله علیها حجت خدا بر معصومین

امام حسن عسکری علیه السلام فرمود: نَََحْنُ حُجَجُ اللَّهِ عَلى خَلْقِهِ وَ جَدَّتُنا فاطِمَةُ حُجَّةُ اللَّهِ عَلَيْنا؛ به این بحث حجت بودن حضرت فاطمه کبری سلام الله علیها خیلی عنایت کنیم. فرمود حضرت زهرا سلام الله علیها از علم گذشته، علم آینده، علم مکنون، یعنی علمی که فقط خدای متعال و پیغمبراکرم صلی الله علیه وآله و امیرالمؤمنین علیه السلام از آن خبر دارند، مطلع است. یکی از ویژگی های حضرت زهرا سلام الله علیها فیّاض بودن ایشان است. وقتی خدای متعال می فرماید کوثر؛ کوثر یعنی چشمه فیاض همیشه جوشان. دل را متوسل کنیم و متزرعانه از این حجت الله بر حجج الهی بخواهیم از فیض و معارف عمیق الهی، و قواعد و علوم الهی سیرابمان کنند.

حجت الله بر حجج الله تعبیر عجیبی است. نقش امام برای ما چه نقشی است؟ نقش حضرت زهرا سلام الله علیها برای ائمه معصومین علیهم السلام چنین نقشی است. علما و بزرگان ما در قم می روند در خانه حضرت معصومه سلام الله علیها بهره های عمیق معرفتی و علمی می برند. حالا مقام حضرت معصومه سلام الله علیها با همه آن عظمت و جلال کجا، مقام حضرت زهرا سلام الله علیها کجا؟! از حضرت زهرا سلام الله علیها کم نخواهید. خدای متعال ما را سائل در این خانه قرار داده، قطعاً برای اینکه بهره بیشتری ببریم. این یعنی خداوند ظرف وجودی ما را برای دریافت این بهره معنوی وسیع می کند.

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَ يَسِّرْ لِي أَمْرِي وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي(طه 25-28). وقتی پیغمبر خدا میخواهد یک رسالت عظیم انجام دهد و با فرعون زمان دربیفتد و یک امتی را هدایت کند، این حاکمیت و مدیریت یک شرح صدری می خواهد. اگر کسی شرح صدر داشت امرش هم برای او سهل می شود. خدا به کسی شرح صدر بدهد قلبش را با نور یقین منوّر می کند و بعد از آن آنچه که از زبانش جاری می شود به پشتوانه یک ایمان محکم و عمیق جاری می شود.

 

ثبات قدم نتیجه نصرت خداست

نکته ای که می شود از حضرت زهرا سلام الله علیها الگو گرفت ثبات قدم در مسیر حق است. همانطور که حضرت زهرا سلام الله علیها عرض کرد یا ابتاه لا زلت مُقِرَّةٌ له ما عشتُ. یعنی تا ابد من پای حق امیرالمؤمنین علیه السلام محکم ایستاده ام. ثبات قدم یک امر خیلی ضروری است. خیلی ها بودند به خیلی از مقامات هم رسیدند، ولی ثابت قدم نبودند و کار را رها کردند. یک وقت کسی از اول ایمان نیاورده است و باور ندارد و خودش را به مومن بودن زده، ما کاری با او نداریم. او ملعون اول و آخر است؛ سَوَاءٌ عَلَيْهِمْ أَسْتَغْفَرْتَ لَهُمْ أَمْ لَمْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ لَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ(منافقین 6). او کسی است که پیغمبر خدا برایش استغفار کند یا نکند توبه اش پذیرفته نمی شود و ملعون است. اما یک وقتی است اینگونه نیست. ما خیلی ها را در جریان انقلاب داشتیم، صدر اسلام هم داشتیم که اینها عدم ثبات قدم گمراهشان کرد. ممکن است این بلا سر تک تک ما بیاید. لذا خدای متعال نتیجه نصرتِ خودش را ثبات قدم عنوان می کند: إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُركُم وَيُثَبِّت أَقدامَكُم(محمد 7). ثبات قدم نتیجه نصرت خداست؛ نصرت خدا یعنی بایستی پای ولیّ خودت با همه سختی و مشقت و دردسرهایش. کار سختی است. امیرالمؤمنین علیه السلام می فرماید اگر پای حق بخواهی بایستی، این امر صعب مستعصب است؛ خیلی دشوار است. لذا فرمود آخرالزمان فقط سه دسته پای حق ما می ایستند. یکی نبی مرسل، یکی ملک مقرب، دیگری مؤمنی که امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ. مؤمنی که خدا قلب او را امتحان کرده و دیده که در ایمان ثابت قدم است. گاهی اوقات ما در ظاهرمان نشان نمی دهیم ولی در باطنمان به خدا هم چیز می گوییم. گاهی اوقات در ظاهرمان نشان نمی دهیم ولی در باطنمان شک می کنیم.

قلب یک مؤمن کجا امتحان پس می دهد؟ هیچ جا به اندازه صحنه جنگ و نبرد این امتحان اتفاق نمی افتد. آنجا که باید جان بدهی أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ(رعد 28). یعنی شما باید خدا را ببینی، و با تمام وجودت به او ایمان داشته باشی تا آرام بگیری. چه کسی دلهره ندارد؟ چه کسی لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ(یونس 62). است؟ کسی که خدا را می بیند.

 

حضرت زهرا سلام الله علیها کشته نفاق امت

الله اکبر از قلب صدیقه کبری سلام الله علیها. حضرت چگونه یکنفره مقابل کفر یک امت می ایستد! مگر می شود این کار را کرد؟! حضرت زهرا سلام الله علیها کشته نفاق یک امت بود، نه صرفا یک عده خاص. ما باید بصیرت و ایمان و ثبات قدممان روز به روز بیشتر شود، چون هرچه جلوتر میرویم امتحانات سخت تر میشود. حضرت زهرا سلام الله علیها یک تنه مقابل میل یک امت ایستاد، از صحابه پیغمبر گرفته تا دیگران. همه وجودش را هم در این راه هزینه کرد، و در نهایت هم به شهادت رسید.

در انتخابات بعد از ایام اصلاحات رهبرانقلاب گفتند مردم به آرمانهای انقلاب رأی دادند، و به آرمانهای انقلاب برگشتند. اما زمان حضرت زهرا سلام الله علیها مردم برنگشتند و بر نفاقشان باقی ماندند، تا اینکه حضرت زهرا سلام الله علیها کشته شدند. شرایط واقعا سختی بود؛ که اگر سخت نبود فاطمه زهرا سلام الله علیها میدان دار این مبارزه سخت نمی شد. در قضیه گرانی بنزین هم ماجرا پیچیده بود که رهبرانقلاب از خودشان هزینه کردند برای حفظ نظام از فتنه. چه سازماندهی دشمن کرده بود برای این فتنه. واقعا بفرموده رهبرانقلاب ما یک خطر جدی را گذراندیم.

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ إِنْ يَشَأْ يُذْهِبْکُمْ وَ يَأْتِ بِخَلْقٍ جَديدٍ وَ ما ذلِکَ عَلَي اللَّهِ بِعَزيزٍ(ابراهیم 19و20). خداوند میفرماید آیا نمی بینید من آسمان و زمین را به حق آفریدم، اگر خدا بخواهد شما ملتی که اطاعت نمی کنید را می برم و امت جدیدی می آورم، و این کار برای خدا سخت نیست. إنْ تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَکُمْ(محمد 38). امام باقر علیه السلام ذیل این آیه فرمودند منظور ایرانیان آخرالزمان هستند. ما با انقلاب اسلامی با رسول خدا صلی الله علیه وآله بیعت کردیم. حضرت امام رحمت الله علیه فرمود ولایت فقیه همان ولایت رسول الله صلی الله علیه وآله است. این تبلیغات نیست، واقعیت است.

 

خلف وعده عادت شیاطین است

وَ بَرَزُوا لِلَّهِ جَميعاً فَقالَ الضُّعَفاءُ لِلَّذينَ اسْتَکْبَرُوا إِنَّا کُنَّا لَکُمْ تَبَعاً فَهَلْ أَنْتُمْ مُغْنُونَ عَنَّا مِنْ عَذابِ اللَّهِ مِنْ شَيْ‏ءٍ. روز قیامت همه مقابل خدا می ایستند؛ ضعفا و مستکبرین. ضعفایی که در دنیا از مستکبرین اطاعت کرده بودند خطاب به آنها میگویند ما از شما تبعیت کردیم، میتوانید ما را از عذاب خدا نجات دهید؟  قالُوا لَوْ هَدانَا اللَّهُ لَهَدَيْناکُمْ. مستکبرین پاسخ میدهند اگر خدا ما را هدایت کرد، ما هم شما را هدایت میکنیم و نجات میدهیم! سَواءٌ عَلَيْنا أَ جَزِعْنا أَمْ صَبَرْنا ما لَنا مِنْ مَحيصٍ(ابراهیم 21). بی جهت دست و پا نزنید، اینجا چه جزع و ناله کنیم و چه صبر کنیم، هیچ فرقی نمیکند؛ خداوند کار خودش را انجام میدهد.

قالَ الشَّيْطانُ لَمَّا قُضِيَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَکُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَ وَعَدْتُکُمْ فَأَخْلَفْتُکُمْ. شیطان روز قیامت میگوید خدا به شما وعده بهشت داد، وعده اش هم حق بود؛ من به شما وعده دادم، و خلاف وعده ام هم عمل کردم. در تاریخ آمریکا سابقه نداشته پیمانی بندد و به آن عمل کند. این را خود آمریکا اذعان میکند. باز میگویند با آمریکا مذاکره کنیم!‌ خلف وعده عادت شیاطین است.

وَ ما کانَ لِيَ عَلَيْکُمْ مِنْ سُلْطانٍ. شیطان میگوید من بر شما آقایی ندارم. چرا از من پیروی کردید؟ إِلاَّ أَنْ دَعَوْتُکُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لي‏. من فقط از شما خواستم و شما اجابت کردید. فَلا تَلُومُوني‏ وَ لُومُوا أَنْفُسَکُمْ. خودتان را ملامت کنید نه من را. ما أَنَا بِمُصْرِخِکُمْ وَ ما أَنْتُمْ بِمُصْرِخِيَّ إِنِّي کَفَرْتُ بِما أَشْرَکْتُمُونِ مِنْ قَبْلُ إِنَّ الظَّالِمينَ لَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ(ابراهیم 22). نه من میتوانم به فریاد شما برسم و نه شما به داد من میرسید.

 

سرگرم کردن مذهبی ها به گوش دادن مداحی!

یک خاخام یهودی از مأموران سیا نوشته:‌ «قشر مذهبی ایران تنها دشمنان ما در ایران هستند. بقیه مردم سرگرم شهوترانی و بدست آوردن پول بیشترند. باید به قشر مذهبی تلقین کرد که سیاست کثیف است و از آن فاصله بگیرید. آنها را باید به ظواهر اسلام سرگرم کرد، مثل هیئت رفتن و گوش دادن به مداحی های مذهبی. کاری باید کرد که آنها مراسم عزاداری بروند، ولی هیچ چیز از اسلام و سیاست اسلام نفهمند». میگوید فقط با سینه زنی صفا کنند، ولی از سیاست اسلام چیزی نفهمند. در مداحی های ما چقدر محتواهای اسلامی ارائه میشود؟

طباطبایی نوسینده کتاب تاریخ اندیشه سیاسی جدید اروپا که لوح تقدیر از رییس جمهور هم گرفته، نوشته: «امروز عصر مرگ اسلام است. باید کاری کنیم اسلام فقط بشود اخلاق، همین. اصلا در حوزه سیاست وارد نشود. باید از اسلام سیاسی و تهاجمی امروزی بیرون آمد. باید اسلام تنها به یک مذهب و علم اخلاق بدل شود». مصاحبه کننده از او می پرسد: در اصل اگر اسلام مرده باید از آن خارج شد؟ طباطبایی میگوید «بله، ‌با این مباحثی که بیان شد باید از اسلام سیاسی و تهاجمی امروز بیرون آمد». إِنِّي کَفَرْتُ بِما أَشْرَکْتُمُونِ مِنْ قَبْلُ. شیطان میگوید من به چیزهایی که میگفتم کافر بودم! شیطان حتی خودش هم به راه خودش هم ایمان ندارد. طباطبایی خودش میداند که سخن کفر میگوید.

 

اگر بسمت طاغوت برویم، روی هواییم

وَ أُدْخِلَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ جَنَّاتٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ تَحِيَّتُهُمْ فيها سَلامٌ ألَمْ تَرَ کَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَيِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماءِ(ابراهیم 23و24). اسلام مثل شجره طیبه ای است که ریشه و اصلش ثابت است. اگر در باورمان و عملمان تزلزل پیدا کردیم بدانیم که از محمد و آل محمد جدا شدیم؛ تردید نکنیم.

تُؤْتي‏ أُکُلَها کُلَّ حينٍ بِإِذْنِ رَبِّها وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَکَّرُونَ(ابراهیم 25). این شجره طیبه ثابت هر روز نوع به نوع بهره جدیدتری دارد. در طول انقلاب هر روز ما بهره و نتیجه و پیشرفت جدیدی داشته ایم؛ هم در مادیات و هم معنویات.

وَ مَثَلُ کَلِمَةٍ خَبيثَةٍ کَشَجَرَةٍ خَبيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ ما لَها مِنْ قَرارٍ(ابراهیم 26). در مقابل شجره طیبه حق، شجره خبیثه باطل است که مثل درختی است که ریشه ندارد، روی هواست. اگر بسمت طاغوت برویم، روی هواییم؛ هرکسی ما را هرجا بخواهد می برد. یک وقت یک ملت روی هواست؛ گاهی یک عالم روی هواست. ریشه ثبات قدم حضرت زهرا سلام الله علیها، اتصال او به خدا بود. سونامی امت اسلام آمد، اما نتوانست فاطمه سلام الله علیها را از راه حق خارج کند. ۱۴۰۰ سال است که ما سخنان فاطمه زهرا سلام الله علیها را تکرار میکنیم. أَصْلُها ثابِتٌ. این اصل تغییرناپذیر است. امروز با پول بیت المال دولت استاد و عالم و فقیه درست میکنند، و او آیه قرآن میخواند و میگوید ما اسلام سیاسی نداریم.

امیرالمومنین علیه السلام هیچگاه به فاطمه سلام الله علیها نگفت دست از روشنگری بردار. بلکه ایشان را تشویق هم کرد. همه اسلام در گرو این روشنگری و فریادهای فاطمه سلام الله علیها است. امیرالمومنین علیه السلام مبارزه یک تنه فاطمه سلام الله علیها را هدایت کرد.

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

یادواره ۱۸شهید روضه فاطمیه قم
 
با سخنرانی حجت الاسلام
حاج احمد پـنــاهـیــان
با مرثیه سرایی
حاج عباس حیدرزاده
زمان:
جمعه ۲ آذرماه ۱۴۰۳
همراه با نماز مغرب و عشاء
مکان:
حرم‌مطهر حضرت‌معصومه(سلام‌الله‌علیها)
شبستان امام خمینی(قدس سرّه)
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است