پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ساعت ۱۴:۵۱

تفکر «جنگ برای صلح» تفکر رزمندگان نبود

میلاد حضرت زینب(س) - 21 دی 97: شمایی که دم از جنگ برای صلح میزنید، در کدام عملیات حاضر بودید تا حرف رزمندگان را بشنوید؟ تفکر جنگیدن برای رسیدن به توافق با صدام، نیت و هدف شما و اطرافیانتان بود، نه رزمندگان و شهدا. شما همان نگاه اشتباهی که به کربلا داشتید، در مورد جنگ هم دارید.

در سالروز میلاد حضرت زینب کبری(س) مراسم جشن هیئت محبین اهلبیت(ع) قم جمعه 21 دی ۹۷ با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(س) برگزار شد.

تفاوت از زمین تا آسمان است!          

اگر در آیات و روایات ما به یادآوری جریان مدیریت امام حق در جامعه توصیه و تاکید شده، لازم و بجاست. این امر بین خیلی از مردم هنوز جا نیفتاده. برای خداوند توجه به امام جامعه خیلی مهم است. از شهدای ویژه 19 دی 56 باید بطور ویژه قدردانی کرد. آنها قیامی را آغاز کردند، که مبدأ حرکت انقلاب در تمام کشور شد. جریان 19 دی ریشه اش توجه و اهتمام به امام جامعه بود. اگر این توجه به امام توسط آن شهدای سابقین صورت نمیگرفت، ما سر سفره انقلاب امروز ننشسته بودیم.

در سالگرد مرحوم هاشمی آقای روحانی مسائلی را مطرح میکند و حقایقی را براحتی کتمان میکند، که جای تعجب دارد. جمع کثیری هم که در سالن این سخنان گوش میدهند، مدام این سخنان را تایید و تشویق میکنند. این نوع تفکر و نگاه که در بسیاری از افراد مسئول و غیرمسئول وجود دارد، قابل توجه و لازم به بررسی است.

بحث تقابل دو نگاه و تفکر که رهبرانقلاب در دیدار اخیر مردم قم در 19 دی عنوان کردند، بحث جدیدی بود. تقبل تفکر توحیدی و تفکر لیبرالیستی و سرمایه داری. اینکه پیش بینی های حضرت امام(ره) چگونه بوقوع بیوست، و پیشگویی های سردمداران آمریکا که یکی پس از دیگری غلط از آب درآمد.

تفاوت تفکر رهبرانقلاب و رییس جمهور خیلی زیاد است. رهبرانقلاب با چه نگاه عمیقی به موضوعات نگاه میکنند، از اینطرف چه کوته بینی در سخنان ریاست جمهوری دیده میشود. در طول یک ساعت سخنرانی، تمام نظام و موفقیت ها را در یک شخص خلاصه میکند، و آینده نظام را هم منوط به این شخص می بینید. این قدرنشناسی از نعمت ولایت است. چطور میشود روز روشن انسان خورشید را نبیند؟

 

حزب اللهی های کم طاقت

إِنَّمَا تُنْذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَيْبِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَمَنْ تَزَكَّى فَإِنَّمَا يَتَزَكَّى لِنَفْسِهِ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ(فاطر 18). خداوند میفرماید کسی حرف پیغمبر(ص) را گوش میدهد و به آن عمل میکند که از خدا در پنهان حساب می برد. خیلی خوب است که مردم بدانند عده ای در پنهان چقدر تلاش میکنند برای نابودی جمهوری اسلامی؛ آنگاه توجیهی برای کارنکردن برای انقلاب نخواهند داشت. رهبرانقلاب یک توصیه شان به جوانان شبکه سازی فرهنگی و سیاسی بود. شبکه سازی کار مشکلی است، اما دشمنان این شبکه ها را ایجاد کرده و اقدامات زیادی هم علیه نظام انجام داده اند. برخی زحمت برقراری ارتباط با دیگران را به خود نمیدهند. شانه خالی کردن از تکالیف اجتماعی قابل قبول نیست. مومن باید با سایر مومنین متصل باشد؛ و البته که این کار سخت است.

دشمن برای نابودی انقلاب حاضر است تیلیاردها پول هزینه کند؛ پولی که به آن وابسته و دلبسته است. ما حزب اللهی ها در روابط اجتماعی و تعامل و ارتباط با دیگران صبرمان کم است. ما باید جامعه را جامعه واحدی تبدیل کنیم. امام صادق(ع) خطاب به شیعیان فرمود: اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا إِخْوَةً بَرَرَةً مُتَحَابِّينَ فِي اللَّهِ مُتَوَاصِلِينَ مُتَرَاحِمِينَ تَزَاوَرُوا وَ تَلَاقَوْا وَ تَذَاكَرُوا أَمْرَنَا وَ أَحْيُوه. اگر میخواهیم به مقصد برسیم، این یک دستور است. قاعده اخوت و اتصال و یگانگی و همدلی باید در جامعه اسلامی ایجاد شود. در قالب این ارتباطات باید شبکه سازی کنیم.

 

ولایتمداری نیازمند تزکیه نفس

إِنَّمَا تُنذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُم بِالغَيْبِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ (فاطر 18). هرکسی حرف پیغمبر(ص) را گوش فرا نمیدهد. اگر می بینیم برخی مسئولین به خواسته های رهبرانقلاب بی توجهی میکنند، ریشه اش اینجاست؛ آنها در پنهان هر کاری میکنند و از خدا ترس ندارند. منافق همیشه ترس دارد که دستش رو شود.

وَمَن تَزَكَّى فَإِنَّمَا يَتَزَكَّى لِنَفْسِهِ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ(فاطر 18). کسی بوسیله امام هدایت میشود که تزکیه نفس داشته باشد. اگر می بینیم امروز میخواهند جامعه و جوانان ما را تباه کنند، بخاطر از دست دادن همین تزکیه و پاکی است. از محصولات تراریخته گرفته، تا مواد غذایی، تا برخی داروها. از خوراک تا پوشاک گرفته، تا نظام فکری و تربیتی ما، طوری برنامه ریزی کرده اند که جامعه را دچار تباهی کنند. زیر پوستی 25 هزار نیرو طبق سند 2030 دارند پرورش میدهند در تهران.

الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُم بِالغَيْبِ(فاطر 18). برخی از هم نشینی پنهانی با کفار ترس ندارند. پنهانی سند 2030 را امضا میکنند. وقتی هم رهبرانقلاب مقابل این سند می ایستد، معلوم است که این مسئول گوش فرا نمیدهد. جامعه ما نمیتواند هیچگاه خود را از خدعه جریان نفاق ایمن نگه دارد. مسئولی که تزکیه نفس نداشت، نمیتواند از ولایت اطاعت فرمان کند؛ این یک قاعده است. فَإِنَّمَا يَتَزَكَّى لِنَفْسِهِ(فاطر 18). انسان باید خود را تزکیه کند تا بتواند بوسیله امر امام هدایت شود؛ خدا که نیاز به تزکیه ما ندارد.

 

کربلای 5 قدرِ انقلاب ما بود

وَمَا يَسْتَوِي الْأَعْمَى وَالْبَصِيرُ(فاطر 19). کسیکه با نهیب ولایت بیدار نمیشود کور است، و انسان کور با انسان بصیر برابر نیست. جنگ حق را از باطل و خبیث را از طیب جدا میکند. در کربلای 5 حدود 350 هزار نیرو وارد میدان شدند، و حدود 60 هزار شهید و مجروح و اسیر داشتیم. رهبرانقلاب گفتند کربلای 5 شب قدر انقلاب ماست. نیروهای ما تا شرق بصره پیش رفتند، که با دستور عقب نشینی بازگشتند. فرمانده عراقی میگفت اگر شما صد نفر دیگر داشتید میتوانستید بصره را هم بگیرید. در منطقه ای که رزمندگان 7 دژ عراق را فتح کردند، و اروپاییها رسما گفتند دیگر هیچ کسی نمیتواند با ارتش ایران مقابله کند، چون آنها دژهایی را فتح کردند که در جنگ جهانی دوم کسی نتوانست آنها را فتح کند. دشمنان حتی زمین را مسلح کرده بودند و قابل خاکبرداری و سنگرسازی نبود؛ رزمندگان سنگر و جان پناه نداشتند. در آب هم خورشیدی و مین و قیر داغ، زمین و جاده مسطح، دژها متشکل از سنگ و آهن و غیرقابل نفوذ و گودبرداری. عملیات کربلای 5 هشتاد روز طول کشید. علاوه بر تمامی این موانع، خاکریزهای غیرقابل نفوذ دشمن هم وجود داشت.

حضرت امام(ره) در جنگ روی چه حسابی میگفت ما پیروزیم؟ باید چشم دلت باز باشد تا به حرف امامت اعتماد کنی. رابطه انس و الفت نیمه شب رزمندگان و خوف از خدا، با پیروزی چه رابطه ای است؟ هرکه هرچه در برابر خدا خالص تر است، اعتمادش به ولایت بیشتر میشود. وقتی امام(ره) میگوید شما پیروزید، دیگر چیزی جلودار این رزمنده نیست.

وَمَا يَسْتَوِي الْأَعْمَى وَالْبَصِيرُ وَلَا الظُّلُمَاتُ وَلَا النُّورُ(فاطر 19و20). کسیکه از ولایت حرف نمیشنود، کور است، هر مقام و جایگاهی میخواهد داشته باشد. ما باید به زیارت مناطق جنگی اهتمام داشته باشیم. دستور پیغمبر(ص) است: انّ هولاء شهداء عند الله یوم القیام فاتوهم زوروهم وسلمو علیهم. باید روح و جانمان را در معرض این اماکن نور قرار دهیم، تا چشم دلمان باز شود.

 

کودکان مظلوم ترین قشر جامعه

مَرَارَةُ آلدُّنْیَا حَلاَوَةُ آلاْخِرَةِ، وَحَلاَوَةُ آلدُّنْیَا مَرَارَةُ آلاْخِرَةِ. اگر میخواهیم شیرینی آخرت را بچشیم، باید سختی دنیا را به جان بخریم. سعی کنیم در دنیا از هر چیزی لذت نبریم، چون به آن وابسته میشویم و دل کندن از آن سخت میشود. از طرفی وقتی تعلقاتمان زیاد شود، دلمان برای محبت خدا جای خالی نخواهد داشت. حضرت زینب(س) اگر در اوج عاشق اباعبدالله(ع) است، به حدی که در بدو بدنیا آمدنش هویداست، و در آغوش او آرام میگیرد. زینب کبری(س) تمام وجودش عشق به خداست. لذا وقتی در کنار بدن امام حسین(ع) قرار میگیرد، براحتی از تمام هستی اش عبور میکند و عرضه میدارد خدایا این قربانی را از ما بپذیر. تمام وجود زینب کبری(س) سرشار از محبت خداست.

اگر حب دنیا داشته باشیم دلمان کوچک میشود و با حب دنیا پر میشود. کافی است گوشه دلمان به چیزی از دنیا علاقه ای پیدا کنیم، یکی یکی علائق دیگر هم اضافه میشود. امیرالمومنین(ع) در مورد دنیا فرمود: مثل الدنيا مثل ماء البحر، كلما شرب منه العطشان ازداد عطشا حتى يقتله. هرچه از آب دریا بچشیم تشنه تر میشویم. قواعد غربی میخواهد انسانها را اسیر و ذلیل دنیا کند. کنوانسیون حمایت از حقوق کودک میخواهد تا سن 18 سالگی کودکان را رها و آزاد بار بیاورد، تا کودک نتواند حب خدا در دلش رشد کند. هیچ قشری امروز مظلوم تر از کودکان ما نیستند. تربیت نسل رزمندگان نوجوان در جنگ تحمیلی استثنا نیست؛ نوجوانان ما هم میتوانند به این قله ها برسند.

 

تفکر «جنگ برای صلح» تفکر پشت جبهه ای ها

رییس جمهور در سالگرد هاشمی میگوید نظام را هاشمی و تفکر او حفظ کرد. امیرالمومنین(ع) فرمود:  إِنَّ فِي سُلْطَانِ اَللَّهِ عِصْمَةً لِأَمْرِكُمْ. آنچه نظام شما را حفظ میکند امام عادل است، نه هیچ چیز دیگر. هسته ای و موشکی و تمام قدرتهای نظام اسلامی ما مدیون ولایت بوده و هست. قرآن را بخوانید تا ببینید کسانیکه انبیا و ولایت را نادیده گرفتند چه بلایی سرشان آمد.

ما با تفکر «جنگ برای صلح» در جنگ تحمیلی به پیروزی رسیدیم؟ شمایی که این حرف را میزنید در کدام عملیات حاضر بودید تا حرف و نیت رزمندگان ما را ببینید و بفهمید؟ تفکر جنگیدن برای رسیدن به توافق با صدام، نیت و هدف شما و اطرافیانتان بود، نه رزمندگان و شهدا. شهدا برای این آیات جنگیدند: وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّى لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ(بقره 193). إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذينَ يُقاتِلونَ في سَبيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُم بُنيانٌ مَرصوصٌ(صف 4). قطره قطره خون شهدای ما برای این آیات روی زمین ریخت؛ مردم فریب نخورند. جنگ برای پیداکردن راهی برای صلح نبود. شما حق دارید مکنونات قلبی خود را به زبان بیاورید، اما حق ندارید جهاد و شهادت را تحریف کنید.

إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ(حج 38). اگر ما از حماسه ها و مجاهدتها و آرمان رزمندگان جنگ دفاع نکنیم، مومن نیستیم. أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ(نحل 36). با تفکر جنگ برای صلح طبیعی است به این نتیجه برسیم که آقای روحانی میگوید: «هنر نیست بجنگی، هنر این است چگونه جنگ را تمام کنی». پس این آیه را چکار کنیم: فَضَّلَ اللّهُ الْمُجاهِدینَ عَلَى الْقاعِدینَ أَجْراً عَظیماً(نساء 95). بعد هم میگوید در میدان دیپلماسی هم هنر این است چگونه دشمنی دشمن را به توافق تبدیل کنیم. اگر این مبارزه با کفر تمام شود، ما مرده هایی بیش نیستیم. این همه آیات قرآن را بخاطر یک مجلس ختم چطور انکار میکنید؟ رزمندگان و سرداران و خانواده های شهدا و علما چرا ساکتند؟ از کنار خون شهدا نمیشود گذشت: وَمَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا. کاش کسیکه این حرفها را میزد، در کربلای 5 بود تا می دید رزمندگان با چه نیت و هدفی تکه تکه میشوند.

آقای روحانی میگوید«هاشمی میدانسته چگونه باید رهبری کند و کار را پیش ببرد». انشاالله خدای متعال این مرحوم را مورد مغفرت خود قرار دهد. اگر رهبر شما هاشمی بوده، این حرف اشکالی ندارد. بعد رییس جمهور میگوید «اصل اعتدال، یعنی تفکر جنگ برای صلح، اصل خدا و پیغمبر است». میگوید «امروز باید هاشمی های نظام را بشناسیم و با هدایت آنها نظام را حفظ کنیم». این دیدگاه شماست و برای شما هم محترم است. اما برای ما قابل تحمل نیست که در تریبون رسمی کشور آرمانهای جنگ و شهدا را تحریف کنید. همان نگاه اشتباه که به کربلا داشتید، در مورد جنگ هم بکار می برید. اگر کربلا 1400 سال پیش بود و آنرا نشناختید، در جنگ تحمیلی که خودتان حضور داشتید. در جبهه ها حاضر نبودید، اما پشت جبهه ها که درگیر مسائل جنگ بودید.

 

مراقب تفکر انکار و حذف ولایت باشیم

وَلَا الظِّلُّ وَلَا الْحَرُورُ وَمَا يَسْتَوِي الْأَحْيَاءُ وَلَا الْأَمْوَاتُ(فاطر 21و22). آنکه با امر امام بیدار نمیشود، مرده ای بیش نیست. إِنَّ اللَّهَ يُسْمِعُ مَنْ يَشَاءُ(فاطر 22). خدا هرکس را بخواهد گوشش را به حق باز میکند. آنکه در پنهان از خدا نمیترسد و با دشمن ارتباط دارد، خدا گوشش را به حق کر میکند. وَمَا أَنْتَ بِمُسْمِعٍ مَنْ فِي الْقُبُورِ (فاطر 22) میفرماید تو نمیتوانی کاری کنی کسیکه در قبر است بشنود. اگر کسی آرمانهای امام و انقلاب را نفهمید، تلاش برای فهماندن به او بی فایده است.

إِنْ أَنْتَ إِلا نَذِیرٌ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ بِالْحَقِّ بَشِیرًا وَنَذِیرًا وَإِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلا خَلا فِیهَا نَذِیرٌ وَإِنْ یُکَذِّبُوکَ فَقَدْ کَذَّبَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ جَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ وَبِالزُّبُرِ وَبِالْکِتَابِ الْمُنِیرِ ثُمَّ أَخَذْتُ الَّذِینَ کَفَرُوا فَکَیْفَ کَانَ نَکِیرِ(فاطر 23-26). میفرماید قبل از تو هم انبیا را تکذیب کردند. امروز اگر قدرت مدیریت و تدبیر رهبرانقلاب را تکذیب میکنند، امر جدیدی نیست. ان افراد باید منتظر عاقبتی باشند که خداوند در این آیات وعده داده. «اِنْ ذُکرَ الْخَیْرُ کنْتُمْ اَوَّلَهُ وَ اَصْلَهُ وَ فَرْعَهُ وَ مَعْدِنَهُ وَ مَأْویهُ وَ مُنْتَهاهُ». آنچه باعث پیشرفت نظام و انقلاب بوده، هدایت و مدیریت رهبرانقلاب بوده و هست. اگر در هسته ای، موشکی، نانو، پزشکی، سلولهای بنیادی، هواضفا و سایر بخشهای دفاعی و غیردفاعی ما پیشرفتی داشته ایم، جز بواسط نعمت ولایت و رهبری رهبرانقلاب نبوده است. ما قدر ولایت را میدانیم. با افرادی که «صم و بکم و عمی فهم لایعقلون» هستند کاری نداریم.

جوانهای نسل چهارم انقلاب بدانند شهدای جنگ تحمیلی بواسطه سایه ولایت حضرت امام(ره) بود که توانستند شرافت و قدرت کشور را در برابر دشمن حفظ کنند. قدر و منزلت ولایت را نادیده نگیرید، و الا کور وارد محشر میشویم. اگر قدر ولایت را نشناسیم و ندانیم که منشأ همه خیرات و برکات و قدرت و شرافت نظام است، کور وارد محشر خواهیم شد.

تفکر حذف ولایت و امامت از نقطه اثر نباید در کشور فراگیر شود. نفاق نفوذ و تریبون دارد، اما هیچ ندارد. شمایی که ولایت دارید همه چیز دارید. زینب کبری(س) در برابر نفی ولایت از جانب تمام امت اسلام ایستاد. حضرت زینب(س) به ظاهر هیچ نداشت، اما همه چیز داشت. فرمود: «فَکِد کَیْدک وَاسْعَ سَعْیک و ناصِبْ جُهْدَک فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا». یزید با کلام زینب(س) رسوا و عاجز شد. زینب کبری(س) الگوی زندگی سیاسی امروز ماست. زینب کبری(س) زمانی از حق دفاع کرد که هیچ اثری از حق نمانده بود. امروز تمام عالم نشانه های قدرت حق است، آنگاه جلوی چشم ما حق را انکار میکنند؟

امروز باید از حق ولی دفاع کنیم. نباید کسی جرأت کند به آستان ولایت براحتی ورود کند و این حریم قدسی را بشکند. ما هرچه داریم از ولایت و رهبری امام جامعه داریم. در مجلس خبرگان برای انتخاب رهبری، امر و سفارش حضرت امام(ره) بود که دلها را برای انتخاب رهبری به وحدت رساند، نه مرحوم هاشمی. فتنه 88 با نادیده گرفتن حق امام آغاز شد. کم کم اهانت به امام منجر به اهانت به امام حسین(ع) و اصل ولایت شد.

 

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

یادواره ۱۸شهید روضه فاطمیه قم
 
با سخنرانی حجت الاسلام
حاج احمد پـنــاهـیــان
با مرثیه سرایی
حاج عباس حیدرزاده
زمان:
جمعه ۲ آذرماه ۱۴۰۳
همراه با نماز مغرب و عشاء
مکان:
حرم‌مطهر حضرت‌معصومه(سلام‌الله‌علیها)
شبستان امام خمینی(قدس سرّه)
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است