شهادت امام باقر(ع) 26مرداد97: وقتی فرعون استکبار ورزید، خداوند به موسی فرمود من او و لشکرش را در دریا غرق کردم و نابودش کردم؛ من با ظالمین اینگونه برخورد میکنم. شمای آیت اللهی که جرأت مبارزه با آمریکا را ندارید، حق ندارید بزدلی خود را به قرآن نسبت دهید. باقر العلوم(ع) را امثال شما کشتند.
مراسم عزاداری شهادت امام محمد باقر(ع) هیئت محبین اهلبیت(ع) قم جمعه 26 بهمن 97 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(س) برگزار شد.
جبهه فرهنگی مهمتر از جنگ سوریه
بفرموده رسول الله(ص): يَبْقُرُ عِلْمَ الدِّينِ بَقْراً، امام باقر(ع) علم دین اسلام را شکافت، شکافتنی. امام باقر(ع) یک جهاد علمی به تمام معنا انجام داد. جامعه زمان امام باقر(ع) جامعه ای بود که به تمام معنا بهم ریخته بود. هم در دستگاه حکومت و هم در بطن جامعه ایراد و مشکل و فساد موج میزد. الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون . امام حسین(ع) فرمود این مردم به جایی رسیده اند که همه عبد دنیا شده اند.
زمان امام باقر(ع) شرایط برای قیام مساعد نبود. لذا امام با سلاح زبان و علم دست به روشنگری زدند. امروز هم مهمتر از جنگ نظامی در سوریه، جنگ فرهنگی است. تعبیر امام باقر(ع) از این مجاهدتشان تعبیر عجیبی است: ان الحق استسرخنی و قد هواه الباطل فی جوفه. حق از من کمک طلب کرد در حالیکه باطل حق را بلعیده بود. من پهلوی باطل را شکافتم و حق را از دل باطل خارج کردم.
نسل امروز ما مفاهیم دینی و اسلامی را به زبان شیوا به کرات از امام جامعه شنیده اند. مفاهیمی مثل استکبارستیزی، ادای حق امام، دفاع از مظلوم و نفی باطل. اما شرایط زمان امام باقر(ع) اینگونه نبود. اصول و مبانی اندیشه جامعه طی سالیان توسط دشمنان عوض شده بود، تا جایی که پست ترین انسانها در جامعه حکومت می کردند. تغییر دادن چنین جامعه ای خیلی سخت است. امام باقر(ع) باید مردم را با جنگ نرم عوض میکرد و رشد میداد.
کم رغبتی جوانان نسبت به حوزه علمیه
امروز در جامعه ما اگر کسی حرف حق بزند، حرفش خریدار دارد؛ برعکس جامعه زمان امام باقر(ع). در جامعه ما ایراد هم هست، اما مدار و محور حرکت کلی جامعه بسمت مسیر حق است. چون رأس جامعه امام و فقیه عادل است. اما در جامعه امام باقر(ع) رأس حکومت تجسم باطل و کفر بود.
وجود امام عادل در رأس حکومت نعمتی است که بعد از 1400 سال نصیب جامعه اسلامی شده. اگر شکر این نعمت را بجا نیاوریم، خداوند حق دارد این نعمت را از ما بگیرد. اگر کسی می بیند این امکان برایش فراهم است که بتواند در جهت نشر معارف دینی قدمی بردارد باید اقدام کند.
طبق آمار جذب حوزه علمیه امسال کاهش چشمگیری داشته. یک زمانی که جوانان به حوزه های علمی اقبال داشتند، سختگیریهای بیجا و غلط در گزینش طلاب مانع ورود جوانان باانگیزه به این عرصه بود. امروز دشمن ذائقه جوانان مذهبی ما را عوض کرده. میل و گرایش چندانی برای ورود به عرصه تبلیغ دینی وجود ندارد. وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ(جمعه 2). وظیفه طلبه نصرت و یاری و همراهی پیغمبر(ص) و امام است. امروز با وجود فضای مجازی شبهات بین تمام جامعه و خانواده ها وارد شده؛ حتی خانواده های مذهبی.
ماجرای مذاکرات و نامه نگاری با صدام
رهبرانقلاب بصورت منطقی و عقلانی دلیل مذاکره نکردن با آمریکا را بیان و تشریح کردند و گفتند ما به این دلایل با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد. دو روز بعد رییس جمهور در هیئت دولت صریحا میگوید ما با مذاکره و دیپلماسی به پیروزی خواهیم رسید؛ آن هم در جایگاه رسمی و جلسه علنی دولت. رییس جمهور که نباید سیاستهای کلی نظام اسلامی را مشخص کند.
آقای روحانی الان میگوید ما در زمان جنگ مفصل و مکرر با صدام جلسات و نامه نگاری داشتیم. آن هم در زمانی که حضرت امام(ره) رسما اعلام کرده بود صدام دیوانه ای است که یک سنگی انداخته، و باید جواب او را داد. این اقدام یعنی مخالفت علنی با سیاستهای نظام و نظر امام(ره).
آقای روحانی رسما میگوید ما صدام را مجاب کردیم که هرچه مرحوم هاشمی میگوید عمل کند. مگر صدام به تعهداتش عمل کرد؟ صدام غرامت ایران را پرداخت کرد؟ آزادگان را آزاد کرد؟ ما این همه شهید و جانباز و اسیر دادیم، شما به چه حقی برخلاف نظر و رأی امام و امت و رزمندگان با صدام مذاکره کردید؟
آیت الله های ترسو!
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان گفته خداوند به موسی فرمود اذْهَبَا إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّیِّنًا لَّعَلَّهُ یَتَذَكَّرُ أَوْ یَخْشَى(طه 44)، «آمریکا امروز از فرعون که بدتر نیست، با او باید با زبان نرم سخن بگوییم». این سخن نرم در وهله اول بود، اما اگر فرعون نپذیرفت چه؟ شما چهل سال از ابتدای انقلاب تا کنون خواب بوده اید؟ حضرت امام(ره) سال 1320 اولین اعلامیه را علیه حکومت پهلوی صادر کردند. در طول این سالها آمریکا چه جنایتهایی که نکرد.
وَ قالَ فِرْعَوْنُ يا أَيُّهَا الْمَلَأُ ما عَلِمْتُ لَکُمْ مِنْ إِلهٍ غَيْري فَأَوْقِدْ لي يا هامانُ عَلَي الطِّينِ فَاجْعَلْ لي صَرْحاً لَعَلِّي أَطَّلِعُ إِلي إِلهِ مُوسي وَ إِنِّي لَأَظُنُّهُ مِنَ الْکاذِبينَ(قصص 38). فرعون گفت من بجز خودم خدایی بر شما نمیشناسم. آمریکا هم همین حرف را میزنند. میگویند هرچه ما بگوییم همان است. با سند 2030 و FATA میخواهند خواسته های خود را بر ما تحمیل کنند.
وَ اسْتَکْبَرَ هُوَ وَ جُنُودُهُ فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ إِلَيْنا لا يُرْجَعُونَ فَأَخَذْناهُ وَ جُنُودَهُ فَنَبَذْناهُمْ فِي الْيَمِّ فَانْظُرْ کَيْفَ کانَ عاقِبَةُ الظَّالِمينَ (قصص 39و40). وقتی فرعون استکبار ورزید، خداوند به موسی فرمود من او و لشکرش را در دریا غرق کردم و نابودش کردم. من با ظالمین اینگونه برخورد میکنم. شمای آیت اللهی که جرأت مبارزه با آمریکا را ندارید، حق ندارید بزدلی خود را به قرآن نسبت دهید. باقر العلوم(ع) را امثال شما کشتند. در جامعه ی باقر العلوم(ع) به اسم قرآن، امام باقر(ع) و معارف دین را از میان جامعه مسلمین به انزوا کشاندند.
وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً يَدْعُونَ إِلَي النَّارِ وَ يَوْمَ الْقِيامَةِ لا يُنْصَرُونَ وَ أَتْبَعْناهُمْ في هذِهِ الدُّنْيا لَعْنَةً وَ يَوْمَ الْقِيامَةِ هُمْ مِنَ الْمَقْبُوحينَ (قصص 41و42). فرعون کسی است که مردم را به جهنم می برد. کریه ترین چهره، چهره مستکبری چون فرعون است. شما یک آیه از قرآن را میخوانید، و باقی آیات را نادیده میگیرید؟ اگر سطح معرفت جامعه پایین آمد، مردم حرف هر جاهلی را میپذیرند.
عالمان دنیاطلب، منحرف کنندگان از خط ولایت
امام باقر(ع) در مجلسی که درباریان شدیدا به ایشان هجمه آورده بودند، در جواب آنها فرمود: أيها الناس: أين تذهبون؟و أين يراد بكم؟ بنا هدي اللّه أولكم و بنا يختم آخركم، فان يكن لكم ملك معجل، فان لنا ملكا مؤجلا، و ليس بعد ملكنا ملك، لأنا أهل العاقبة، و العاقبة للمتقين. فرمود حکومت و قدرت شما روزی تمام میشود، اما این حکومت ماست که تا ابد بقا خواهد داشت و عاقبت با ماست.
و لامه یصدرون عن امر الناس بعد امر الله تبارک و تعالی و علیه یردون بئس للظالمین بدلا ولایه الناس بعد ولایه الله و ثواب الناس بعد ثواب الله و رضا الناس بعد رضا الله فاصبحت الامه کذلک. مردم بجای رفتن سراغ امر خدا، دنبال امر مردم میروند. دنبال حرف علمایی که دنیاطلب هستند. بجای جلب رضایت خدا بدنبال جلب رضایت مردم اند. جامعه امام باقر(ع) چنین جامعه ای بود. امروز به اسم قرآن، حرف و دستور صریح ولی فقیه را نادیده میگیرند. امام باقر(ع) زمانی دست به قیام علمی زد که با چنین مردمی روبرو بود، و حرف امام خریدار نداشت. مردم بجای امام سراغ عالمان دنیاطلب میرفتند.
بهای سنگین روشن شدن بدعهدی آمریکا
رهبرانقلاب گفتند من اشتباه کردم اجازه دادم وزیر خارجه ما با وزیر خارجه آمریکا مستقیم سخن بگوید. ببینید شرایط چگونه بوده که رهبرانقلاب مجبور شدند برای تجربه کردن بدعهدی آمریکا، اجازه این دیدار و گفتگو را علیرغم میلشان بدهند. اما مردم باید متوجه بدعهدی آمریکا شوند. چون آمریکا نزد مردم بزک شده و چهره آمریکا تطهیر شده بود. لذا مردم باید دشمنی آمریکا را می دیدند و میفهمیدند.
رهبرانقلاب در حرم امام رضا(ع) گفتند دولت قبل اصرار به مذاکره با آمریکا کردند، من قبول نکردم. اما چون اصرار کردند من هم مخالفتی نکردم. ما باید اشتباهات مردم را تبیین کنیم و در صدد جبران آن برآییم. نباید مثل صدر اسلام باشیم: حَمَلُوا النَّاسَ عَلَى أَكْتَافِ آلِ مُحَمَّدٍ.
و فیهم المجتهدون فی العباده علی تلک الضلاله معجبون – مفتونون فعبادتهم فتنه لهم و لمن اقتدی بهم قد کان الرسل ذکری للعابدین. در جامعه امام باقر(ع) عالم وجود داشت، اما عالمانی که علوم دین و قرآن را تحریف میکردند. جامعه ما به چنین شرایطی دچار نخواهد شد. چون در زمان ما با وجود ولی امر عادل حرف حق در جامعه بیان میشود. مردم ما به حرف امام جامعه توجه میکنند، نه علما و سیاستمداران دنیاطلب.
نام
پست الکترونیک
* کد امنیتی
* نظر