روز پنجم محرم96: مردم به عالمان دینی احترام می گذارند چون دست پرورده پیغمبر هستید. پیغمبر به مردم یاد داده به علمای دینی احترام بگذارید چون حق را اقامه می کنند. توقع از علمای دین این است. خداوند از علما پیمان گرفته حق مظلوم را از ظالم بستانند. این وظیفه علماست.
مراسم عزاداری روز پنجم محرم هیئت محبین اهلبیت(ع) سه شنبه 4 مهر 96 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در سالن 9دی ناحیه مقاومت بسیج امام رضا(ع) برگزار شد.
توقع از علما اقامه حق است
كُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَوْ ءَامَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَیْراً لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ/آل عمران 110. رهبر انقلاب در تفسیر این آیه فرمودند منظور این آیه امر به اصلی ترین معروف و نهی از اصلی ترین منکر است. یعنی زائل شدن حاکم جائر و سپردن حاکمیت به دست امام جامعه. نباید نسبت به این منکر بی تفاوت باشیم.
امام حسین(ع) در ادامه خطبه شان در منا خطاب به علما و خواص فرمودند عالم مفتون به دنیا عالمی است که دنیایش او را از امر به معروف و نهی از منکر باز میدارد، و تشخیص درست نمی دهد و تکلیفش را انجام نمی دهد. در طول دوران کم نبوده اند عالمانی که وظیفه خود را به موقع تشخیص نداده اند و حق و امام حق را یاری نکرده اند. زمان امام حسین(ع) چه بسیار علما و خواص و مفسران قرآن که امام حسین(ع) را در کربلا یاری نکردند.
فرمود شما کسانی هستید که با علم شناخته می شوید و جز خیر شما بر زبان مردم جاری نیست. شما در معابر مثل پادشاهان عبور می کنید. مردم به شما احترام می گذارند چون دست پرورده پیغمبر هستید. پیغمبر به مردم یاد داده به علمای دینی احترام بگذارید چون حق را اقامه می کنند. توقع از علمای دین این است. خداوند از علما پیمان گرفته حق مظلوم را از ظالم بستانند. این وظیفه علماست.
جامعه ای که خدا را نبیند امام را هم نخواهد دید
میفرماید شما اکثریت حق الهی را ندید گرفتید، و حق ائمه را خفیف شمردید و حق مظلومین جامعه را ضایع کردید. انقلاب اسلامی ایران این سه حق را توامان باهم دنبال کرده و می کند. هم اقامه دین خدا در جهان، هم مقدمه سازی حکومت جهانی مهدوی، و هم استیفای حق مظلومان جهان. روح انقلاب اسلامی حسینی است. کنار آمدن با حاکم کفر نادیده گرفت حق خدا، خفیف شمردن حق امام، و پایمال کردن حق مظلومین جامعه است.
لازمه احقاق این حقوق ایمان عمیق در جامعه است. چون تا این حقوق عمیقا شناخته نشوند، احقاق هم نمی شوند. تا ایمان عمیق در مردم نباشد، ترک معصیت خدا و احقاق این حقوق اهمیت و اولویت پیدا نمی کند. جامعه ای که خدا را نبیند قطعا امام را هم نخواهد دید؛ و در چنین جامعه ای حق مظلومین هم پایمال خواهد شد. جامعه ای که مسئولینش بدنبال احقاق حق خدا و امام نباشند، مظلومین و ضعفا در این جامعه ستم خواهند دید. اگر این باور در مردم باشد، هنگام انتخابات مسئولی انتخاب می کنند که پایبند به اصول دین و حقوق خدا باشد.
حکومت یزید نتیجه پذیرفتن معاویه بود
میفرماید شما کسانی هستید که ادعای سهم خواهی از حکومت اسلامی دارید، در حالی که هزینه ای برای اسلام پرداخت نکرده اید. راضی هستید معاویه در رأس حکومت باشد، در قبال اینکه شما سهمی از حکومت داشته باشید. بدترین عذابهای خدا نصیب شما می شود. شما می بینید حق رسول الله(ص) ضایع شده اما دم برنمی آوردید. این خطابه حسین(ع) است به بزرگان و علما و برگزیدگان امت اسلام. وضعیت جامعه در زمان قبل از عاشورا این چنین بود. باید مراقب باشیم جامعه ما به این سمت نرود. نباید منتظر باشیم حسین بن علی(ع) به کربلا برود، آنگاه به دفاع از او برخیزیم. در زمان معاویه باید حق خدا و امام را پاس بداریم تا دچار حکومت یزید نشویم. لذا رهبر انقلاب فرمود سبک زندگی ما باید تغییرکند.
اگر می بینیم یزید بر جامعه اسلامی حاکمیت پیدا کرد، بخاطر این بود که در زمان معاویه جامعه به این سمت حرکت کرد و حکومت فاسقی مثل یزید را پذیرفت: کما تکونوا یولی علیکم. نتیجه این وضعیت این است که تر و خشک با هم می سوزند. در چنین جامعه ای حسین بن علی(ع) هم قربانی خواهد شد.
نام
پست الکترونیک
* کد امنیتی
* نظر