حضرت ابراهیم(ع) بعد از امتحانهای سنگین به درجه امامت نائل شد: وَ اِذِ ابْتَلى اِبْراهیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَاَتَمَّهُنَّ قالَ اِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ اِماماً/بقره 124. خداوند که درجه ایمان ابراهیم(ع) را میدانست، اما این امتحانات دشوار را برای او پیش آورد برای اینکه قدر و منزلت امامت برای ما مشخص شود.
بیست و چهارمین شب مراسم ماه مبارک رمضان هیئت محبین اهلبیت(ع) یکشنبه 28 خرداد 96 در آستان امامزاده ابراهیم(ع) قم با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان برگزار شد.
دفاع از حق و رد باطل وظیفه همگانی
مایه تأسف است که یک اصل بین و روشن دین توسط رییس جمهور در اساتید دانشگاه و پزشکانی که همه جزو تحصلیلکرده های کشور هستند زیر سوال برود، اما هیچ اعتراضی به این موضوع نکنند. فقط موضع گیری علما و روحانیون کافی نیست. همه اقشار باید وظیفه خود بدانند از اصل امامت دفاع کنند. وقتی یک حرف غلطی در سطح عمومی گفته میشود، همه باید احساس وظیفه کنند و نسبت به آن موضع گیری و روشنگری داشته باشند. وظیفه طلاب و روحانیون ما سنگین است. باید با دانشجویان ارتباط بیشتر و محکمتری داشته باشند و ایمان و عقاید آنها را محکم کنند، تا فردا که این دانشجویان مسئولیتی در جامعه به عهده گرفتند، دچار لغزش و لرزش نشوند.
انقلاب اسلامی و ولایت فقیه در جهان یک پدیده است. بعد از 1400 سال یک حکومت اسلامی که در رأس آن یک فقیه اسلام شناس باشد به حکومت رسیده. حال بعد از گذشت 39 سال از این انقلاب، چنین شبهه و تحریف روشنی در بحث امامت مطرح شود، و پاسخ و برخورد درخور شأنی به آن داده نشود. این ایراد بزرگی است. این وظیفه ما را سنگین تر میکند. حرف سدید که از قلب با ایمان سرچشمه گرفته باشد، در مردم تأثیر میگذارد. ما باید با مردم ارتباط بیشتری داشته باشیم و شبهات را رفع کنیم.
دموکراسی یک دروغ بزرگ است
امام رضا(ع) وقتی وارد مسجد جامع شهر شد و شنید که عده ای درباره انتخاب امام جامعه صحبت میکنند، بی تفاوت از کنار آن عبور نکرد، و برای مردم موضوع را توضیح داد و روشن کرد. فرمود خداوند تمام آنچه را که انسان به آن نیاز دارد در قرآن بیان کرده است. پیغمبر اکرم(ص) در معرفی امیرالمومنین(ع) همه چیز را دقیق برای مردم توضیح دادند. هیچ نکته ای نامفهوم و نامشخص باقی نماند. خدای متعال زندگی بشر را بی ارزش حساب نکرده است که مدیریت جامعه را به حال مردم واگذار کند: لقد کرمنا بنی آدم. چون بشریت برای رسیدن به هدف متعالی یعنی بندگی خدا نیازمند قانون الهی و قانونگذار و مجری قانون از طرف خدای متعال است.
امام رضا(ع) خطاب به این مردم فرمود این انسانهای جاهل که درباره انتخاب امام و سرنوشت جامعه اسلامی صحبت میکنند، خودشان را فریب داده اند. هرکس گمان کند خدا دینش را کامل نکرده است کتاب خدا را رد کرده است و کافر است. فرمود این افراد اصلا جایگاه امامت و امت را میفهمند که درباره آن صبحت میکنند؟ کسی که جایگاه رهبری و مدیریت جامعه را بفهمد، هیچوقت نمیگوید امامت جامعه با نظر مردم انتخاب میشود. الان عده ای روشنفکران غرب به صراحت میگویند که دموکراسی یک دروغ بزرگ است. این امکان وجود ندارد که مردم بر مردم حکومت کنند.
منزلت امامت خیلی بالاتر از این است که عقل مردم به آن برسد
خدا وقتی انسان را خلق کرد فرمود فتبارک الله احسن الخالقین. این بشری که خداوند این همه برای آن ارزش قائل است، اگر بخواهد مدیریت شود، توسط چه شخصیتی باید مدیریت و هدایت شود تا به سعادت برسد. امام رضا(ع) فرمود امامت قدر و منزلتش خیلی بالاتر از این است که عقل مردم به آن برسد. امامت بعد از خلیت و نبوت در مرتبه سوم قرار دارد. حضرت ابراهیم(ع) بعد از امتحانهای سنگین به درجه امامت نائل شد: وَ اِذِ ابْتَلى اِبْراهیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَاَتَمَّهُنَّ قالَ اِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ اِماماً/بقره 124. خداوند که درجه ایمان ابراهیم(ع) را میدانست، اما این امتحانات دشوار را برای او پیش آورد برای اینکه قدر و منزلت امامت برای ما مشخص شود.
باید قرآن را هم زیاد بخوانیم و هم خوب بخوانیم. قرآن را خوب بفهمیم تا هر بی سرپایی به عقاید و باورهای دینی ما خدشه وارد نکند. حضرت ابراهیم(ع) به خداوند عرض کرد آیا این عهد به فرزندان من هم میرسد؟ خدا فرمود عهد من به ظالمین نمیرسد: قالَ و مِنْ ذُرِّیَّتی قالَ لا یَنالُ عَهْدِی الظَّالِمینَ/بقره 124. امام رضا(ع) فرمود با این آیه تا روز قیامت هرکسی به هر طریق و راهی به ناحق به امامت و رهبری و خلافت امت برسد، امامتش باطل است. انتخاب و خواست مردم هیچوقت موجب مستحق شدن یک فرد برای رهبری و امامت جامعه نمیشود.
نام
پست الکترونیک
* کد امنیتی
* نظر