شب دهم رمضان96(شام وفات حضرت خدیجه(س) و سالگرد قیام پانزده خرداد) - وقتی دیگران احکام الهی را تکذیب میکنند، انقلابیون باید حرکت کنند و اسلام و انقلاب را تصدیق کنند. خدیجه(س) زمانی پیغمبر(ص) را تصدیق کرد که دیگران ایشان را تکذیب کردند. حضرت خدیجه(س) در جواب پیغمبر اکرم(ص) عرضه داشت: نعم و آمنت و صدقت و رضیت و سلمت. خدیجه(س) هم ایمان آورد و هم پیغمبر(ص) را یاری کرد، و هم به آنچه پیغمبر(ص) انجام میداد رضایت قلبی داشت.
همزمان با شام وفات ام المومنین حضرت خدیجه کبری(س) و سالگرد قیام خونین پانزده خرداد 42 دهمین شب مراسم ماه رمضان هیئت محبین اهل بیت(ع) یکشنبه 15 خرداد 96 در آستان امامزاده ابراهیم(ع) قم با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان برگزار شد.
انقلاب اسلامی را باید با پانزده خرداد معرفی کنیم
نگاه حضرت امام(ره) به قیام پانزده خرداد 42 یکی از دقیق ترین نگاه ها و تحلیل هاست. حضرت امام(ره) چون خودش منشأ شکل گیری قیام پانزده خرداد بود، لذا شناخت دقیق تر و کاملتری به این حادثه داشتند.
پانزده خرداد 42 جزو شاخصه های مهم انقلاب اسلامی است. اگر کسی میخواهد انقلاب اسلامی را بشناسد و معرفی کند باید با پانزده خرداد این کار را بکند. هیچ مقصد و هدف مادی در قیام کنندگان پانزده خرداد دیده نمی شود. یک مجتهد و عالم ربانی قصد قیام برای زنده کردن اسلام داشت، و این افراد صرفا برای یاری این مجتهد دینی و از روی ایمان قلبی به قیام و مبارزه و بذل جان پرداختند. قیام پانزده خرداد به تأسی از قیام حسینی و با الگوگیری از نهضت اباعبدالله(ع) شکل گرفت. قیام پانزده خرداد و اهدافش باید برای جوانان ما معرفی شود.
در حوزه علمیه اهتمام کافی در رابطه با تبیین نهضت پانزده خرداد وجود ندارد
حضرت امام(ره) فرمود: پانزده خرداد باید سرلوحه قضایا و مبدأ تفکر باشد. هیچ قدرتی نمیتوانست پانزده خرداد را بیافریند مگر قدرت خون سیدالشهدا(ع). بزرگداشت پانزده خرداد بزرگداشبت ارزشهای اسلامی و انسانی در طول تاریخ است، همان سان که بزرگداشت عاشورا بزرگداشت اسلام و قرآن است. بلکه ملتهای مظلوم از هرچه غفلت کنند از این دو روز الهی نباید غفلت کنند. حضرت امام(ره) پانزده خرداد را هم تراز روز عاشورا معرفی میکنند.
امام خمینی(ره) در جای دیگری در رابطه با پانزده خرداد میفرماید: ملت ایران نباید پانزده خرداد را از یاد ببرد. اینها باید سرلوحه قضایا باشد. برای اینکه مبدا تفکر باشد. باید سران قم تفکر کنند در این امور.
پانزده خرداد را باید حفظش کنند. پانزده خرداد سرآغاز نهضت اسلامی روحانیت است. نقش علما در احیا و پاسداشت پانزده خرداد کلیدی است. جنس قیام پانزده خرداد از جنس روحانیت و حوزه علمیه است. متاسفانه امروز در حوزه علمیه ما همت کافی برای احیای تفکر نهضت پانزده خرداد وجود ندارد. علمای ما باید برای حفظ انقلاب تلاش و هزینه کنند.
کسانی که به قیام پانزده خرداد نمی پردازند دغدغه اسلام ندارند
مقام معظم رهبری در سالگرد حضرت امام(ره) گفتند بعضی ها میخواهند تاریخ را تحریف کنند. اگر قیام پانزده خرداد درست و دقیق معرفی شود، تحریف تاریخ امکانپذیر نخواهد بود. همانطور که عاشورا همچون خورشیدی تابناک اسلام را زنده نگهداشته است.
کسانیکه با سکوت مقابل قضایای مختلف دم از دخالت نکردن در سیاست می زنند، اتفاقا افرادی سیاسی هستند، اما از نوع شیطانی آن. همانطور که بلندکردن فریاد و حق گویی سیاست الهی است. همین سکوت کردنها بود که حضرت علی(ع) را خانه نشین کرد.
حضرت امام(ره) فرمود: ای کسانی که گمان میکنید [قدرتی] غیر اسلام رژیم را ساقط کرده است، ای کسانی که احتمال میدهید که غیر مسلمین و غیر اسلام کس دیگر دخالت داشته است، شما مطالعه کنید، بررسی کنید اشخاصی که در ۱۵ خرداد جان دادند، سنگهای قبرهای آنها را ببینید کی بودند اینها. اگر یک سنگ قبر از این قشرهای دیگر غیر اسلامی پیدا کردید، آنها هم شرکت داشتهاند. اگر در قشرهای اسلامی یک سنگ قبر از آن درجههای بالا پیدا کردید، آنها هم شرکت داشتهاند. ولی پیدا نمیکنید. هر چه هست این قشر پایین است، این قشر کشاورز است، این قشر کارگر است، این تاجر مسْلم است؛ این کاسب مسلم اسلام نداشتند ۱۵ خرداد را به وجود آوردند. همین جمعیتی که مقصدی غیر از اسلام ندارند در تعقیب ۱۵ خرداد تا حالا دنبال کردند. از همین جمعیت که مقصدی غیر از اسلام ندارند امید آن است که تعقیب کنند و نهضت ما را به ثمر برسانند. پانزده خرداد فریاد حیات اسلام است. کسیکه به 15 خرداد نمی پردازد، دغدغه اسلام ندارد.
حضرت خدیجه(س) زمانی پیغمبر(ص) را تصدیق کرد که دیگران تکذیب کردند
پیامبر اسلام(ص) در وصف حضرت خدیجه(س) فرمود: أَيْنَ مِثْلُ خَدِيجَةَ صَدَّقَتْنِي حِينَ كَذَّبَنِي النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِي عَلَى دِينِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِي عَلَيْهِ بِمَالِهَا . تصدیق پیغمبر یعنی همراهی او برای رسیدن به مقصد. بعثت مرحمتا و مرغمتا. پیغمبر(ص) مبعوث شده که پیشانی عده ای را به خاک بمالد. تصدیق یعنی یاری پیغمبر. پیامبران الهی در اطرافشان ربیون کثیر داشتند. یعنی یارانی داشتند که قائل بودند سلاطین عالم باید از قدرت به پایین کشانده شوند، و پیامبران به قدرت و حکومت برسند. لذاست که در طول تاریخ پیغمبران و یارانشان به بدترین انحاء کشته می شدند.
وقتی دیگران احکام الهی را تکذیب میکنند، انقلابیون باید حرکت کنند و اسلام و انقلاب را تصدیق کنند. خدیجه(س) زمانی پیغمبر(ص) را تصدیق کرد که دیگران ایشان را تکذیب کردند. حضرت خدیجه(س) در جواب پیغمبر اکرم(ص) عرضه داشت: نعم و آمنت و صدقت و رضیت و سلمت. خدیجه(س) هم ایمان آورد و هم پیغمبر(ص) را یاری کرد، و هم به آنچه پیغمبر(ص) انجام میداد رضایت قلبی داشت. خیلی از بزرگان مدینه قیام امام حسین(ع) را تایید میکردند، اما او را همراهی و تصدیق نکردند. مقام خدیجه کبری(س) چنین مقامیست.
نگاه یک زن به جامعه اسلامی باید همچون خدیجه کبری(س) باشد
پیامبر اسلام(ص) میخواست با پابرهنگان قیام کند. برای همراه کردن این پابرهنگان باید هزینه میکرد. اینجا خدیجه کبری(س) با تمام دارایی اش به یاری پیغمبر(ص) و دین اسلام شتافت. انقلاب اسلامی ما هم مثل صدر اسلام توسط قشر مستضعف و زجردیده پیش رفت. غفلت از قشر محروم گناه نابخشودنی همه دولتهای ما بعد از جنگ تا الان است.
شخصیت خدیجه(س) باید توسط مادران و همسران ما شناخته شود. نگاه یک زن به جامعه اسلامی اینگونه باید باشد. کارنامه مادران و زنان ما در انقلاب اگر بهتر از مردان نباشد قطعا کمتر نیست. پرورش جوانان با ایمان در جامعه سیاه طاغوت کار بزرگ زنان ما بود. بخش زنان زیاست جمهوری کمر بسته این همت و قدرت و پاکدامنی زنان ما را به بهانه عدالت جنسیتی بگیرد. زنهای ما خودشان باید از حقوق خود دفاع کنند و فریاد بزنند. زنان امروز ما هم باید از دامنشان باکری ها و همت ها و مطهری ها بیرون بیاید.
رهبر معظم انقلاب گفتند مذاکره با آمریکا هم خرج و هزینه دارد. ما داریم این موضوع را در کشورهای عربی می بینیم. کشور عربستان در حال حاضر نیمی از سرمایه ملی اش را به آمریکا میدهد. وقتی سرنوشت حکومتهای استکبار جهانی بر کشور خودمان و سایر کشورها را مرور میکنیم، نتیجه اعتماد به استکبار را میتوانیم ببینیم.
نام
پست الکترونیک
* کد امنیتی
* نظر