آسیبها و انحرافاتی که در برخی از مجالس جشن و عزای اهلبیت(علیهمالسلام) به چشم می خورد و متأسفانه روز به روز گسترش می یابد، ضرورتِ روشنگری درباره شیوه مطلوب برگزاری این مجالس را روشن می سازد. همین امر، انگیزه تألیف کتابی با عنوان «هیئت» گردید.
آداب مجالس ذکر اهل بیت(علیهم السّلام) در سیره ائمه هدی، بیانات حضرت امام خمینی(قدس سره)و رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی)
چاپ اول این کتاب به سرمایه سازمان اوقاف و امور خیریه با چاپی نفیس در شمارگان 10000 نسخه تولید و همزمان با ایام محرم 1419 در برخی هیئات و تکایای سطح کشور توزیع گردید. بنا به ضرورت و نیازی که در هیئات دانشجویی سراسر کشور احساس میشد، چاپ دوم آن توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها (نشر معارف) انتشار یافت.
در بخش اول این کتاب، سیره ائمه هدی در «اقامه مجالس عزای حسینی» و تأکید بر ضرورت برگزاری مجالس عزا به عنوان «رمز بقای شیعه» در طول تاریخ، تبیین شده است؛ مباحثی چون: فلسفه عزاداری اهلبیت(علیهمالسّلام)، تاریخچه عزای اهلبیت، سیره ائمه هدی در عزای حسینی و الگوی مطلوب عزاداری، انحرافات عزاداری و... مهمترین سرفصلهای این بخش هستند.
در بخش دوم، جایگاه و کارکرد منبر و تبیین معارف دینی در مجالس عزای اهلبیت و وظایف اهل منبر ارائه شده است. محتوای مطلوبِ قابل ارائه در منبر، میزان و شیوه پرداختن به مسائل روز و مباحث سیاسی از مباحث جذاب این بخش است.
در بخش سوم، نقش، جایگاه، سابقه و کارکردهای مداحی و ارکان ستایشگری اهلبیت(علیهمالسلام) و مسؤولیت مداحان و ذاکران و اخلاق صنفی این جامعه ارزشمند فرهنگی، مورد تأکید قرار گرفته و برخی آفات و انحرافاتی که مانع تحقق رسالت بلند ذاکری و مدیحه سرایی اهلبیت معظم رسول مکرم اسلام(صلیالله علیه و آله و سلم) است، مورد موشکافی و تدقیق قرار میگیرد.
در آخر، کتابشناسی مبسوطی نسبت به کتب تولید شده در خصوص رسالت مجالس اهلبیت(علیهمالسلام) و مقاتل معتبر و نحوه دستیابی به این منابع ارائه میگردد.
ویژگیهای این اثر در یک نگاه:
جمعآوری جامع کلیه بیانات حضرت امام و رهبر معظم انقلاب در مورد مجالس ذکر و عزای اهلبیت(علیهم السلام)
توجه به ابعاد و زوایای متنوع این بحث و تلاش برای دستیابی به راهکارهای عملی برای اداره مجالس هیئت بر اساس دیدگاه اصولی ولایت
مروری بر روایات وارده در شیوه اقامه عزای حسینی در سیره اهلبیت(علیهم السلام) و بسترسازی برای تأمل در سیره با هدف استخراج اصول و روشهای هیئت داری از سیره معصومین(علیهم السلام)
آسیب شناسی مجالس و محافل هیئت از حیث شکل و محتوا
تبیین کارکرد، وظایف و آسیبهای سه حوزه هیئت داری، سخنرانی و مداحی و شیوه های آسیبزدایی و نوآوری در هر یک از این بخشها
|