پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ساعت ۰۱:۵۳

سرنوشت ما با توجه به میزان قدرشناسی و شناختمان نسبت به جایگاه امام تعیین می شود

مراسم احیای شب قدر نوزدهم ماه مبارک رمضان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم چهارشنبه 29 اسفندماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مصلی قدس برگزار شد.

مراسم احیای شب قدر نوزدهم ماه مبارک رمضان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم چهارشنبه 29 اسفندماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مصلی قدس برگزار شد.

شب قدر شب شناخت قدر ولایت است

منافقین شب قدر را به شب عزای ما تبدیل کردند

إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْر  وَ ما أَدْراکَ ما لَيْلَةُ الْقَدْرِ لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ فِيها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍسَلامٌ هِيَ حَتَّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ. لیله القدر مختص ما انسانها نیست؛ متعلق به هم عالم هستی است. ملائکه و روح از عالم بالا نازل می شوند، آن هم با اجازه خداوند، و به محضر امام زمانِ خود می رسند. همه ملائکه هم موفق به این حضور نمی شوند. شاید بعضی ملائک در عمرشان یک مرتبه موفق شوند شب قدر را محضر امام درک کنند.

از هر بخشی از دستگاه حاکمیت الهی به زمین می آیند و به محضر کسیکه ولی امر همه عالم امکان است می رسند؛ یعنی وجود اقدس بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه. پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله به امیرالمومنین علیه السلام فرمود شب قدر متعلق به تو و فرزندان توست. شب قدر شب ولایت است. اما منافقین کاری کردند که شب قدر ما تبدیل به شب عزای ما شد. عمق بغض و کینه شیطان و تابعینش نسبت به ولایت را با این فاجعه که دقیقا در شب قدر رقم خورد می توان فهمید.

قُلْ أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّمَا عَلَيْهِ مَا حُمِّلَ وَعَلَيْكُمْ مَا حُمِّلْتُمْ وَإِنْ تُطِيعُوهُ تَهْتَدُوا وَمَا عَلَى الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلَاغُ الْمُبِينُ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ(نور 56-54). مسئله بر سر تحقق ولایت است. امشب و در لیالی قدر، ملائکه الله محضر امام زمانِ خود می رسند، در جهت تحقق امر ولایت. در همین شب باید فرق مبارک امیرالمومنین علیه السلام شکافته شود؟ شیطان و عوامل شیطان هم دقیق عمل می کنند.

 

سرنوشت ما با توجه به میزان قدرشناسی و شناختمان نسبت به جایگاه امام تعیین می شود

خداوند در شب قدر به توان و اراده ما نگاه می کند، و برنامه یکسال آینده ما مشخص می کند

شیطان در برابر عظمت ولایت سجده نکرد

دشمنی شیطان با انسان از روز اول، بر سر ولایت امیرالمومینن علیه السلام و فرزندانش بود. شب عاشورا امام حسین علیه السلام به یارانش فرمود ابلیس به آدم سجده نکرد، چون خدای متعال نور ما پنج تن آل عبا را در پشت آدم قرار داد. همه ملائک فهمیدند این چه معنایی دارد. سجده ملائکه به آدم، تواضع در برابر اراده خدا در تعیین امامت و ولایت امت بود تا ابد. لذا شیطان اعتراض کرد که چرا ولایت در پشت آدم قرار گرفته. با اصل ولایت مشکلی نداشت، اما گفت چرا من نه، آدم چرا؟ شیطان از تواضع در برابر امر خدا و ولایت اهلبیت ابا کرد، نه از پذیرش اصل امر ولایت. در برابر عظمت اهلبیت نتوانست تواضع کند. همین شیطان کاری کرد که شب قدر که شب تواضع همه ملائک و همه هستی در برابر امام است، ما عزادار اماممان شویم.

خیلی ها فکر می کنند انقلاب اسلامی را حضرت امام شکل داد. هم حضرت امام و هم رهبر معظم انقلاب چند بار گفتند که دست پشت پرده ای امر این انقلاب را پیش می برد. کار دست کسی دیگر است. تمام عالم توسط امام زمان ارواحنا فداه اداره می شود. ملائکه برای چه شب قدر به زمین به محضر امام می آیند؟ شب قدر فقط برای عبادت نیست؛ ملائکه هم برای عبادت به زمین نمی آیند. امر تمام عالم هستی در شب قدر تعیین می شود.

خداوند سرنوشت ما و همه عالم را به میزان قدرشناسی شان نسبت به شناخت قدر امام و امامت تعیین می کند. هرکس به میزان ظرفیت خودش در این شب بهره مند می شود و سرنوشتش تعیین می شود. خداوند به توان و اراده و تصمیم و همت ما نگاه می کند، و برنامه یکسال آینده ما را با توجه به آن مشخص می کند. در این شب تعیین می شود در یکسال آینده چقدر به خداوند نزدیک شویم، چقدر قلبمان امر حق را پذیرا باشد، چقدر فکر و ذهنمان پرتو انوار الهی باشد. همه اینها بستگی به ظرفیت و توان خودمان دارد. چقدر می توانیم از گناهان دوری کنیم؟ چقدر می توانیم حسنات انجام دهیم؟ قدر ما در میزان تعظیم اماممان مشخص می شود. قدرشناسی امام انقدر مهم است.

 

لازمه برقراری عدالت، جنگ و مبارزه و هزینه دادن است

مردم عدالت را بدون هزینه و دردسر می خواهند

از الان برای درک شب قدر سال آینده برنامه بریزیم، و ظرفیتمان را بالا ببریم

سَلامٌ هِيَ حَتَّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ. تا طلوع فجر سلام و تهیت خدا به بندگانش هست. میزان و معیار در شب قدر، قرب و درک و شناخت ما نسبت به اماممان است. علیٌ میزان. در هر زمانی، امام جامعه میزان و معیار است. همه اعمال ما را با امام زمان ارواحنا فداه می سنجند. ملاک و معیار و میزان امام است.

از همین الان برای درک شب قدر سال آینده برنامه بریزیم. یکسال باید روی خودمان کار کنیم، تا میزان درک و بهره مان از شب قدر بالا برود. از همین امشب برای درک بهتر شب قدر سال آینده تدارک کنیم. سعی کنیم اماممان را بشناسیم؛ بعد از شناخت امام، قدر و منزلتش را بشناسیم؛ بعد اعتماد و ایمانمان را به امام بالا ببریم؛ و تمام زندگیمان را با او بسنجیم. نه در حرف، بلکه در عمل.

مردم بعد از خلفا، علی علیه السلام را به حکومت رساندند، اما نتوانستند عدل علی علیه السلام را تحمل کنند. قتل علی فی محراب عبادته لشدة عدله. تجلی عدالت علی علیه السلام کجا بود؟ حضرت زهرا سلام الله علیها به زنان مهاجر و انصار فرمود: مَا نَقَمُوا وَ اللَّهِ مِنْهُ إِلَّا نَکِیرَ سَیْفِهِ. همسران شما از شمشیر و مبارزه علی علیه السلام فراری بودند. زمان شهادت هم امیرالمومنین علیه السلام از میدان جنگ به کوفه برگشته بود، برای دعوت رزمندگان به جبهه جنگ. یک شرایط کاملا جنگی، مثل شرایط امروز ما.

لازمه برقراری عدالت، جنگیدن و مبارزه و کشته و هزینه دادن است. این را دیگر مردم نمی پسندند. مردم امامی را می خواهند که بیاید و مشکلاتشان را حل کند؛ نه امامی که آنها را به میدان جنگ و جهاد بکشاند و جانشان را به خطر بیندازد! مهمترین مسئله امیرالمومنین علیه السلام، ترک دنیا و مبارزه مردم با دشمن بود. بی جهت نیست خدای متعال عظمت عالم را به هم می زند، برای مشخص شدن عظمت امامت. مردم علی علیه السلام را برای عدالت به قدرت رساندند؛ اما وقتی علی علیه السلام برای برقراری عدالت آنها را به میدان مبارزه و جنگ با معاویه دعوت کرد، حضرت را تنها گذاشتند و نهایتا هم او را به شهادت رساندند.

 

افق نگاه انقلابیها با رهبر انقلاب چقدر فاصله دارد

انقلابیهای ما نیاز به ایمان مسلمانان فلسطین و لبنان دارند

اگر عظمت امام بین مردم و شیعیان جا افتاده باشد، فرمانش برده می شود، و الا فرمانش اطاعت نمی شود. نگوییم ما شیعه ایم؛ عمل به فرمان ولایت مهم است. اگر امام عصر ارواحنا فداه مطمئن بود شیعیان دستورش را اطاعت می کنند، 1182 سال در پرده غیبت نمی ماند. انتظار حضرت برای تحقق امر فرج بیش از ما شیعیان است. وَمَنْ يَتَوَلَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ(مائده 56). مطابق روایات، این آیه مربوط به ایرانی های آخرالزمان است. ویژگی این حزب الله، ولایت خدا، رسول خدا صلی الله علیه و آله، و امام است. 
برخی جریانهای انقلابی، انگار نه انگار رهبر جامعه هست. رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان چند مسئله را بصورت مصداقی بیان کردند، و صریح  گفتند که این مواضع اشتباه است. مصداقها را هم باید رهبر معظم انقلاب برای ما توضیح بدهند؟ خودمان نباید متوجه شویم؟ چند مسئله را تبیین کردند و بعد گفتند مسئله اصلی شما دانشجویان نباید این مسائل باشد. اما برعکس، غالب اهتمام انقلابی های ما در فضای مجازی حول همین چند محور است. چقدر اولویت های ما با رهبر معظم انقلاب فاصله دارد. اینگونه می خواهیم قدر ولایت را بشناسیم؟ هنوز هم نشنیدیم لیدرهای انقلابی بگویند اشتباه کردیم. فعلا موقتا سکوت کرده اند. مشخص می شود جایگاه امامت را نشناخته ایم. افق نگاه ما با اماممان متفاوت است. 
ایمان می خواهید، مردم غزه را ببینید. جنگ تحمیلی ما هشت سال بود، تمام شد. 22 سال است مردم غزه دارند مبارزه می کنند. 22 سال است روی امنیت ندیده اند. آوارگی پشت آوارگی. منازلشان ویران شده. غذا برای سحری خوردن ندارند. این قدرت و استقامت را از کجا دارند؟ از ولایت؛ از خودشان بپرسید. خداوند دارد کار را با کسانیکه در ولایتمداری و جهاد از ما جلوتر هستند پیش می برد. انقلابی های ما نیاز به ایمانی مثل ایمان مردم فلسطین و لبنان دارند. مصیبت و بلا باندازه صبر انسان است. اگر ما هم ایمان و صبر و استقامت مردم فلسطین و لبنان را داشتیم، شاید باندازه آنها در راه دین خدا هزینه می دادیم. 

 

چطور حاضریم بدون امام زمانمان زندگی کنیم؟!

شب قدر از گناه دوری از امام زمان ارواحنا فداه هم طلب بخشش کنیم

شب قدر در کنار طلب عفو و بخشش گناهان، از گناه دوری مان از اماممان هم طلب بخشش کنیم. ما چطور حاضریم بدون امام زمانمان زندگی کنیم؟! امیرالمومنین علیه السلام فرمود: جَعَلَ سُبْحَانَهُ مِنْ حُقُوقِهِ حُقُوقاً افْتَرَضَهَا لِبَعْضِ النَّاسِ عَلَى بَعْضٍ، فَجَعَلَهَا تَتَكَافَأُ فِي وُجُوهِهَا وَ يُوجِبُ بَعْضُهَا بَعْضاً وَ لَا يُسْتَوْجَبُ بَعْضُهَا إِلَّا بِبَعْضٍ. وَ أَعْظَمُ مَا افْتَرَضَ سُبْحَانَهُ مِنْ تِلْكَ الْحُقُوقِ حَقُّ الْوَالِي عَلَى الرَّعِيَّةِ وَ حَقُّ الرَّعِيَّةِ عَلَى الْوَالِي، فَرِيضَةٌ فَرَضَهَا اللَّهُ سُبْحَانَهُ لِكُلٍّ عَلَى كُلٍّ، فَجَعَلَهَا نِظَاماً لِأُلْفَتِهِمْ وَ عِزّاً لِدِينِهِمْ، فَلَيْسَتْ تَصْلُحُ الرَّعِيَّةُ إِلَّا بِصَلَاحِ الْوُلَاةِ، وَ لَا تَصْلُحُ الْوُلَاةُ إِلَّا بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِيَّةِ. فَإِذَا أَدَّتْ الرَّعِيَّةُ إِلَى الْوَالِي حَقَّهُ وَ أَدَّى الْوَالِي إِلَيْهَا حَقَّهَا، عَزَّ الْحَقُّ بَيْنَهُمْ وَ قَامَتْ مَنَاهِجُ الدِّينِ وَ اعْتَدَلَتْ مَعَالِمُ الْعَدْلِ وَ جَرَتْ عَلَى أَذْلَالِهَا السُّنَنُ. از حقوق خدای متعال، حق ولایت است. حق ولی بر رعیّت، و حق رعیّت بر ولی. اگر حق امام را ذیل حق الله شناختیم، آنگاه اینگونه زندگی نمی کنیم، که نگاهمان به رهبر انقلاب و نایب امام عصر ارواحنا فداه، مثل شخصیتی در کنار سایر شخصیت های سیاسی و دینی باشد.

جوان دانشجو به رهبر معظم انقلاب می گوید شما مثل گذشته جوانگرا نیستید! این اشتباه یک جوان دانشجو نیست؛ برگرفته از یک تفکر است که اسم خود را عدالتخواه گذاشته. ببینید این جریان فکری چقدر بین انقلابی ها گسترش دارد. چرا این جریان نمی تواند به امام جامعه اعتماد کند؟ گناه اصلی و بزرگ این است؛ دوری از امام. گناهان فردی ما در شب قدر بخشیده می شود به فضل الهی. يا وَلِيَّ اللّهِ إنّ بَيْنى وَ بَيْنَ اللّهِ عز و جل ذُنُوبا لا يَأْتى عَلَيْها إلّا رِضاكُمْ ، فَبِحَقِّ مَنِ ائْتَمَنَكُمْ عَلى سِرِّهِ وَ اسْتَرْعاكُمْ أمْرَ خَلْقِهِ وَ قَرَنَ طاعَتِكُمْ بِطاعَتِهِ لَمَّا اسْتَوْهَبْتُمْ ذُنُوبى وَ كُنْتُمْ شُفَعائى ، فَإنّى لَكُمْ مُطيعٌ. شب قدر شب شناختن قدر ولایت است.

شب قدر نوزدهم امیرالمومنین علیه السلام به مردم فرمود امشب شب قدر است؛ پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله فرمود شب قدر احیا بگیرید. بمانید در مسجد برای احیا. اما همه نمازگزاران رفتند و علی علیه السلام را تنها گذاشتند! شیطان کاری کرد در شب شناخت قدر ولایت، علی علیه السلام باندازه یک امام جماعت احترام نداشته باشد! به امام حسن علیه السلام فرمود به منزل برویم، احیا را در منزل بگیریم. امام بی امت که دیده؟ خداوند هم علی علیه السلام را با خود برد. قدر علی علیه السلام شناخته نمی شود. علی علیه السلام  را نیمه شب دفن کردند! حاکم جامعه اسلامی، امام امت، تشییع جنازه نداشت. شبانه دفن شد.

 

 

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

مراسم ماه مبارک رمضان
با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین
حاج احمد پـنــاهـیــان
زمان:
شبهای ماه رمضان هرشب از ساعت ۲۰:۳۰
(قرآن، احکام، سخنرانی، مناجات)
مکان:
مقتل الشهداء فاطمیه
 
همراه با پخش زنده اینترنتی
 
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است