یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ساعت ۰۰:۴۱

بعضی از فرمانده کل قوا هم نسبت به مسائل نظامی آگاه ترند!

در شب میلاد کریم اهلبیت امام حسن مجتبی(علیه السلام) جلسه چهاردهم مجالس ماه مبارک رمضان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم شنبه 25 اسفندماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.

در شب میلاد کریم اهلبیت امام حسن مجتبی(علیه السلام) جلسه چهاردهم مجالس ماه مبارک رمضان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم شنبه 25 اسفندماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.

نمی شود بدون شناخت خداوند دینداری کرد

اصل و ریشه معرفت دینی، معرفت به خود خدای متعال است. ما به حقوق خدا که می رسیم، می گوییم خدا نسبت به حقوق خودش سخت نمی گیرد. در حالیکه همه چیز بستگی به رعایت حقوق خدا دارد. یکی از این حقوق الهی، حق تقواست. امیرالمومنین علیه السلام فرمود اگر بنده تقوا که یکی از حقوق الهی است را رعایت کرد، بر خدا هم واجب می شود حقوق این بنده را ادا کند.

يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ(بقره 183). روزه داری ظرفیت این را دارد که ما را به تقوای الهی برساند. تحقق این امر بستگی به خود روزده دار دارد. تقوای عملی، فکری، قلبی، همه لازم است. باورها، اعتقادات، حبّ و بغض ها، اراده ها، اعمال؛ در همه این زمینه ها باید تقوای الهی را رعایت کنیم.

برخی می گویند در حوزه اندیشه آزادی هست، هرکس می تواند هرطور که می خواهد بیندیشد. خاتمی گفت قرائت های مختلف از دین هست؛ هرکس می تواند برداشت خودش را از دین داشته باشد. اخیرا کسی که می گویند تئوریسین یک جریان فکری انقلابی هم هست، در مسئله حجاب اظهارنظری کرده و گفته «ولایت جزو اجزای اصلی اسلام نیست، اما حجاب است. اگر ولایت نداشته باشی مسلمانی، اما اگر حجاب نباشد، اسلامی هم در کار نیست». این حرف غلط در جامعه اثرات وضعی دارد. برخی بدشان نمی آید برداشت خودشان از دین را به اسم اسلام تمام کنند و اظهار فضلی داشته باشند.

در ارتباط با حقوق خدای متعال هم همین است. انقدر حرفهای مختلف و خوب در دین هست، که غالبا ما در این بحث ها می مانیم، و به بحث اصلی و اساسی که شناخت خدای متعال و حقوق الهی است نمی رسیم. اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ، لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ. مگر می شود بدون شناخت خدای متعال دینداری کرد؟ معمولا این مسئله به حاشیه برده می شود.

 

حزب اللهی کسی است که اولا حق خدا را شناخته باشد

ما در انقلاب اسلامی تجلی آیات الهی در جامعه را شاهد بودیم

خدای متعال در جای جای قرآن کریم، نسبت به جایگاه و حقوق خود تذکر داده. منتهی ما چون با قرآن زندگی نمی کنیم، خیلی به این مسائل که مورد توجه خداست نمی پردازیم. البته ما حرف آن روحانی در صداوسیما را قبول نداریم که گفت «اگر قرآن در جامعه و حاکمیت ما حذف شود، اتفاق خاصی نمی افتد». اصل انقلاب و دفاع مقدس و نظام ما برگرفته از آیات الهی بود. ما در انقلاب اسلامی تجلی آیات الهی در سطح جامعه را شاهد بودیم. اما هنوز زندگی ما با سبک زندگی قرآنی فاصله دارد. باید خیلی بیشتر کار کنیم. انقدر باید با فرزندانمان قرآن بیاموزیم، که از آیات قرآن مثل شعر و ضرب المثل استفاده کنند. با قرآن که انس بگیریم، گفتمان ما قرآنی می شود. به خیلی از بخش های قرآن هنوز پرداخت نشده. از جمله این بخش ها شناخت حقوق الهی است.

اگر حق خدا شناخته و رعایت شود، حق رسول خدا صلی الله علیه و آله هم حتما شناخته و رعایت می شود. أَكْثَرَكُمْ لِلْحَقِّ كَارِهُونَ(زخرف 78). صدر اسلام مسلمانان نسبت به حق اکراه داشتند. خود این حق یکی از حقوق الهی است که بین مسلمانان ناشناخته بود. خاتمی گفت حق یک امر نسبی است؛ حق ثابتی وجود ندارد. وقتی اصل ثابتی در دین وجود نداشت، بی هویت می شوید. وقتی بی هویت شدید، شما را سرسپرده غرب می کنند.

امام حسن مجتبی علیه السلام در اولین خطبه، خودشان را اینگونه معرفی می کنند: نَحْنُ حِزْبُ اللّه ِ الْغالِبُونَ، وَعِتْرَةُ رَسُولِ الاَْقْرَبُونَ. ما حزب الله غالبیم. خودش را با خدا معرفی می کند. چه ارتباطی بین حزب الله الغالبون که امام حسن علیه السلام فرمود با حزب الله غالب آخرالزمان هست؟ حزب الله کسی است که اولا حق خدا را شناخته باشد. این آقا می شود سید جوانان اهل بهشت. جوان بودن به سن و سال نیست؛ جوان یعنی کسی که در انجام امور خیر سرعت و شتاب دارد. طراوت روحی و قلبی دارد. مثل حاج قاسم.

 

بعضی از فرمانده کل قوا هم نسبت به مسائل نظامی آگاه ترند!

مأموریت اصلی جوانان پرداختن به دعواهای جناحی نیست

تمرین کنیم در تمام امور زندگی، حق خدا را شناسیم و رعایت کنیم. اسم خودشان را می گذارند دانشجوی عدالتخواه، اما به رهبر جامعه اتهام وارد می کنند. تو می فهمی عدل یعنی چه؟ تعداد دانشجویان جریانهای عدالتخواه در دانشگاهها خیلی کم است، اما در دیدار با رهبری تریبون پیدا می کنند. این دانشجو بگونه ای صحبت کرد و تهمت زد، که رهبر معظم انقلاب همان ابتدای صحبتشان پاسخ شبهات او را دادند، که مسئله بر همگان روشن شود. بعد گفتند این سوالهای شما هیچکدام مأموریت اصلی شما دانشجویان نیست. اما لیدرهای انقلابی سعی می کنند جوانان را مشغول این بحث ها و جدل های بی اهمیت کنند. جوان باید تولید اندیشه و گفتمان سازی و تصمیم سازی کند. جوان را مشغول دعواهای بین افراد و جریانها می کنند

جوان باید حق طلب باشد. برخی نسبت به جنایاتی که به مظلومین جهان می شود هیچ موضعی ندارند. مثل سنگ هستند. این جوان نیست؛ رقیق القلب نیست. دلش سنگ است. مسجدالاقصی هتک شود، عین خیالش نیست. ما دویست هزار شهید دادیم که کسی نگوید بالای چشم رهبر ما ابروست؛ بعد یک عده به اسم انقلابی گری، حرمت این رهبر را می شکنند و جایگاهش را بین مردم متزلزل می کنند.

جوان رقیق القلب است. شما هرچه به خدا نزدیک تر باشی، قلب رقیق تری پیدا می کنی. نمونه بارزش شهدای ما بودند. جوان أسرع إلی کُلّ خیر. است. برای کار خیر شتاب دارد؛ بی قرار است. رزمندگان ما دنبال یک روایت جدید می گشتند، تا بیاموزند و به آن عمل کنند. جوان اینگونه است. برخی زمان جنگ سوریه، دنبال این بودند که تکلیف هست برویم سوریه یا نه؟ شما که دنبال تکلیف هستید، جایتان انتهای صف است. کسانیکه مشتاقانه دنبال اعزام هستند اولویت دارند.

جلو چشم رهبر معظم انقلاب احساس و اعلام خطر می کند؛ به فرمانده کل قوا می گوید فرماندهان نظامی ما بیانیه نویس شده اند! تو خطر را درک می کنی، اما فرمانده کل قوا حواسش نیست؟ از همه مسائل هم اطلاع نداری. تو می توانی مطالبه وعده صادق 3 را داشته باشی، اما حق نداری فرماندهان را زیر سوال ببری، آن هم از روی ناآگاهی. دقیقا نقطه قوت کشور ما سیستم نظامی و امنیتی است، که از دولت ها جدا بوده و زیر نظر رهبر معظم انقلاب پیشرفت های خوبی داشته. بعد تو بی خبر از همه جا نشسته ای، به فرمانده این نیروها اعلام خطر می کنی؟ تو در خانه نشسته بودی، حاج قاسم هشت لشکر در منطقه برای ولایت ایجاد کرد، و بعد هم با خیال راحت خودش رفت.

 

معضلِ مومنینِ فرمان برندار!

فرزندان ما باید از کودکی فرمانبرداری را بیاموزند

معاهدات بین المللی و نابودی کودکان

إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَى وَيَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ وَأَوْفُوا بِعَهْدِ اللَّهِ إِذَا عَاهَدْتُمْ وَلَا تَنْقُضُوا الْأَيْمَانَ بَعْدَ تَوْكِيدِهَا وَقَدْ جَعَلْتُمُ اللَّهَ عَلَيْكُمْ كَفِيلًا إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ مَا تَفْعَلُونَ وَلَا تَكُونُوا كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَهَا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْكَاثًا تَتَّخِذُونَ أَيْمَانَكُمْ دَخَلًا بَيْنَكُمْ أَنْ تَكُونَ أُمَّةٌ هِيَ أَرْبَى مِنْ أُمَّةٍ إِنَّمَا يَبْلُوكُمُ اللَّهُ بِهِ وَلَيُبَيِّنَنَّ لَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ مَا كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَجَعَلَكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلَكِنْ يُضِلُّ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي مَنْ يَشَاءُ وَلَتُسْأَلُنَّ عَمَّا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ(نحل 94-90). خداوند از کسانیکه مومن هستند، اما فرمانبردار نیستند خیلی شاکی است. امام حسن مجتبی علیه السلام مشکلش همین بود. می گوید امام حسن مجتبی علیه السلام امام صلح است.

حضرت روز اول امامتش اینگونه فرمود: نحن حزب الله الغالبون، و عترة رسوله الاقربون، و اهل بیته الطیبون الطاهرون، و احد الثقلین اللذین خلفهما رسول الله صلی الله علیه و آله فی امته، و التالی کتاب الله، فیه تفصیل کل شیء، لا یأتیه الباطل من بین یدیه و لامن خلفه فالمعمول علینا فی تفسیره، لا نتظنی تأویله، بل نتیقن حقائقه، فاطیعونا، فان طاعتنا مفروضة، اذ کانت بطاعة الله عزوجل و رسوله مقرونة. ما حزب الله غالب و نزدیکترین افراد به رسول الله صلی الله علیه و آله هستیم. ما اهلبیت پاک و طاهر رسول خداییم. بعد از کتاب الله، ما اولی هستیم. حقایق قرآن نزد ماست. راسخون فی العلم اهلبیت هستند. حضرت پس از معرفی خودش و خاندانش، می فرماید پس از ما اطاعت کنید. ما حکمت بسیاری از دستورات خدا و اهلبیت را نمی توانیم درک کنیم؛ باید اعتماد و اطاعت کنیم.

فرزندان ما باید از کودکی فرمانبرداری را بیاموزند. هرکس در تربیت نسل کودک و نوجوان نقش دارد، باید فرزندان این جامعه را فرمانبردار تربیت کند. امام صادق علیه السلام فرمود شما باید در مسائلی که علتش را نمی فهمید هم از ما اطاعت کنید. إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَى وَيَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ. خداوند امر می کند؛ اگر فرمانبردار باشیم، موعظه پذیر می شویم. از هفت سالگی تا چهارده سالگی کودک باید فرمانبرداری را کامل تمرین کند. بعد از چهارده سالگی دیگر جای فرمان و دستور دادن به نوجوان نیست؛ بلکه ممکن است اثر عکس بدهد.

يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ(نحل 90). فرمانبرداری شما را مثل یک بنده برای خدا تربیت می کند. در کنوانسیون حقوق کودک گفتند کودک تا هجده سالگی کودک است، و کودک حق آزادی اعتقادی دارد. هیچکس حق ندارد تا هجده سالگی به او بگوید چه اعتقاداتی داشته باش یا نداشته باش. بعد می گوید تا هجده سالگی حق آزادی جنسی دارد. پدر و مادر و هیچ کسی دیگر حق ندارد او را از رابطه آزاد جنسی منع کند؛ اختیار با خود کودک است. از آن طرف در سند 2030 می گوید سن آموزش جنسی کودکان باید به سه سال برسد. با این معاهدات، از کودک و جوان چیزی هم باقی می ماند؟!

 

شیعیان امام حسن علیه السلام فرمانبر نبودند

پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله هم فرمانبردار است

7 تا 14 سالگی، فرصت طلایی تربیت کودک فرمانبردار

جوان اگر تا چهارده سالگی اهل اطاعت نشود، دیگر بعید است فرمانبردار شود. اگر کسی در این سن فرمانبردار نشد، در بزرگسای هرچه را خودش خواست و فهمید عمل می کند؛ سایر دستورات دینی را اطاعت نمی کند. فرمانبر نیست. وَأُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ(نمل 91). خداوند به پیغمبرش می فرماید به مردم بگو من هم دستور دارم تسلیم امر خدا باشم. پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله هم فرمانبر است. بعضی ها پا به سن که گذاشتند، دیگر فرمان نمی برند. در فرمانبری حکمتی وجود دارد. اگر فرمانبردار نباشی، نصیحت پذیر هم نخواهی شود. پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله هم باید تسلیم امر خدا و فرمانبردار باشد.

امام حسن مجتبی علیه السلام به شیعیانش فرمود شما فرمانبردار از من نیستید. جوانانِ زمان امام حسن مجتبی علیه السلام کسانی بودند که در دوران امیرالمومنین علیه السلام که ایام کودکی شان بود، فرمانبر تربیت نشدند، تا در جوانی از امام حسن علیه السلام هم فرمانبرداری داشته باشند. مهاجر و انصار فرمانبرداری را در زمان پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله تمرین کرده بودند؛ لذا فرمانده شان را عوض کردند! بجای علی علیه السلام دیگری را گذاشتند. اما فرمانبرداری را تعطیل نکردند. اما جوانان پای رکاب امام حسن مجتبی علیه السلام فرمانبر نبودند. می گفتند مُرنا بإمرِک. به ما دستور بده. اما امام می فرمود دروغ می گویید؛ شما از پدرم علی علیه السلام که مقامش بالاتر بود اطاعت نکردید؛ به من هم وفادار نخواهید بود.

امام حسن مجتبی علیه السلام اگر تنها ماند، چون مردم از علی علیه السلام فرمان نبردند؛ چون اساسا فرمانبر تربیت نشده بودند. خداوند فرمود و پیغمبرش هم ابلاغ کرد: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا أَطيعُوا اللَّهَ وَأَطيعُوا الرَّسولَ وَأُولِي الأَمرِ مِنكُم(نساء 59). اما فرمان خدا و رسول و بالتبع فرمان امیرالمومنین علیه السلام را اطاعت نکردند. همینطور فرمان امام حسن علیه السلام را.

 

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

مراسم ماه مبارک رمضان
با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین
حاج احمد پـنــاهـیــان
زمان:
شبهای ماه رمضان هرشب از ساعت ۲۰:۳۰
(قرآن، احکام، سخنرانی، مناجات)
مکان:
مقتل الشهداء فاطمیه
 
همراه با پخش زنده اینترنتی
 
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است