چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ساعت ۰۰:۳۲

خدیجه کبری سلام الله علیها به رتبه تصدیق رسیده بود

در شب وفات حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها جلسه نهم مجالس ماه مبارک رمضان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم دوشنبه 20 اسفندماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.

در شب وفات حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها جلسه نهم مجالس ماه مبارک رمضان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم دوشنبه 20 اسفندماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.

ایمان، امنیت آفرین و هدایت کننده است

صراط مستقیم یعنی صراطی که در آن استقامت بورزیم

آیات و قواعد قرآن کوتاه و مختصر و مفید، و قطعی و تغییرناپذیرند. برخلاف خیلی از اصول و قواعد اندیشمندان غرب، که پس از مدتی توسط خودشان نقض می شود. زندگی انسانها را به بازی می گیرند، و نهایتا هم خودشان حرف های گذشته خودشان را نقض می کنند. امروز اندیشمندان غربی از افول تمدن غرب صحبت می کنند. آنچه که حق باشد، افول نمی کند.

الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولَئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَهُمْ مُهْتَدُون(انعام 82). کسانیکه ایمان می آورند و به ایمانشان لباس ظلم نمی پوشند، در امان هستند و هدایت می یابند. ایمانشان را آلوده به ظلم نمی کنند. ایمان امنیت آفرین است. ریشه هر دو کلمه یکسان است. اثر بعدی ایمان، هدایت است.

وَتِلْكَ حُجَّتُنَا آتَيْنَاهَا إِبْرَاهِيمَ عَلَى قَوْمِهِ. بر اساس همین حجت ابراهیم را سراغ قومش فرستادیم. نَرْفَعُ دَرَجَاتٍ مَنْ نَشَاءُ إِنَّ رَبَّكَ حَكِيمٌ عَلِيمٌ(انعام 83). مقام بعضی مومنین را تا مقام نبوت بالا می بریم. وَوَهَبْنَا لَهُ إِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ كُلًّا هَدَيْنَا وَنُوحًا هَدَيْنَا مِنْ قَبْلُ. رشته و سلسله هدایت را در این آیات ببیند. ابتدا هدایت مومنین ذکر شد، و سپس به هدایت انبیاء می رسیم. وَمِنْ ذُرِّيَّتِهِ دَاوُودَ وَسُلَيْمَانَ وَأَيُّوبَ وَيُوسُفَ وَمُوسَى وَهَارُونَ وَكَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ(انعام 84). همه این انبیاء را در جزای احسانشان هدایت کردیم. وَزَكَرِيَّا وَيَحْيَى وَعِيسَى وَإِلْيَاسَ كُلٌّ مِنَ الصَّالِحِينَ  وَإِسْمَاعِيلَ وَالْيَسَعَ وَيُونُسَ وَلُوطًا  وَكُلًّا فَضَّلْنَا عَلَى الْعَالَمِينَ  وَمِنْ آبَائِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ وَإِخْوَانِهِمْ وَاجْتَبَيْنَاهُمْ وَهَدَيْنَاهُمْ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ(انعام 87-85). یک یک انبیاء الهی به راه مستقیم هدایت شدند. امیرالمومنین علیه السلام فرمود صراط مستقیم یعنی صراطی که باید در این راه مقاومت کنیم و استقامت بورزیم. به چپ و راست منحرف نشویم. یعنی صراط ولایت الله، ولایت رسول صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام. منظور خدای متعال از هدایت، این است که در این آیات ذکر شد. منظور از هدایت یعنی کسیکه بر صراط ولایت استقامت بورزد و ثابت قدم بماند.

 

می شود نماز خواند، روزه گرفت، قرآن آموخت، اما رستگار نشد!

هدایت مختص خداست، نه هیچ کس دیگر

أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ‌. کسانیکه در راه حق استقامت می کنند رستگار می شوند. خیلی ها دین را بلدند، اما معلوم نیست در این راه استقامت کنند و رستگار شوند. می شود نماز خواند، روزه گرفت، قرآن آموخت، اما رستگار نشد. وقتی به حق هدایت شدیم، یعنی توسط خدای متعال در مسیر حق استوار شدیم، آنگاه هدایت شده ایم و رستگار می شویم. این هدایت کار خداست.

هدایت جزو حقوق خداست. کسی نمی تواند دیگری را هدایت کند. إِنَّكَ لَا تَهْدِي مَنْ أَحْبَبْتَ(قصص 56). حتی خدای متعال به پیغمبرش می فرماید تو نمی توانی هرکس را که خواستی هدایت کنی. نزدیکترین افراد به رسول خدا صلی الله علیه و آله، محکم ترین ضربات را به دین وارد کردند. ذَٰلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ. این هدایت خداست که هرکس از بندگانش را بخواهد هدایت می کند. اگر خدا اراده کند کسی را هدایت کند، این فرد دیگر منحرف نمی شود؛ در امنیت است. یکی از درخواست های ما در مناجات شبهای ماه رمضان باید این باشد که خدا خودش ما را هدایت کند. و الا ابن ملجم هم باشی، در مدح ولایت خطبه زیبا و غرّایی هم بخوانی، امیرالمومنین علیه السلام هم به خطبه تو احسنت بگوید، اما آخرالامر هدایت نمی شوی.

وَلَوْ أَشْرَكُوا لَحَبِطَ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ(انعام 88). اگر کسی شرک بورزد، اعمالش حبط و نابود می شود. هدایت یعنی رسیدن به مقام توحید، و ولایت خدا را داشتن. نقطه مقابل هدایت شرک است. اگر در کنار خدا کسی دیگر را قرار دهیم، شرک است. أُولَئِكَ الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ وَالْحُكْمَ وَالنُّبُوَّةَ(انعام 89). این انبیاء بواسطه هدایت، به کتاب و حکم و نبوت رسیدند.

 

کسیکه یک جایی حرفش با ولایت دوتا شد، او را کنار بگذار

دشمن به بعضی عمامه به سرهای اَبله امیدوار است

فَإِنْ يَكْفُرْ بِهَا هَؤُلَاءِ فَقَدْ وَكَّلْنَا بِهَا قَوْمًا لَيْسُوا بِهَا بِكَافِرِينَ أُولَئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهْ قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا  إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْرَى لِلْعَالَمِينَ (انعام 89و90). به این هدایت یافتگان اقتدا کن. دنباله رو کسی باش که به هدایت یافتگی او مطمئن باشی. در توحید امتحانش کرده باشی. اگر دیدید بعضی سیاسیون یک جاهایی در توحید لنگ می زنند، با آنها خداحافظی کنید. کسیکه یک جایی حرف و موضعش با ولایت دوتا شد، او را کنار بگذار.

اردستانی باز بعد از صحبت اخیر رهبر معظم انقلاب مطلب نوشته. می گوید «اگر دشمن خواست صلح کند، باید بپذیریم. اگر ما را فریب داد، توکلمان به خدا باشد. اما ما باید برای صلح مذاکره کنیم». باز به آیه منسوخ شده قرآن کریم استناد می کند: «وَإِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَهَا(انفال 61)». امیرالمومنین علیه السلام 1400 سال پیش فرمود این آیه برای قبل از جنگ بدر است؛ زمانی که اسلام عده و عُده نداشت و در ضعف بود. ضمن اینکه این آیه برای صلح نیست؛ می فرماید سلم، یعنی اگر دشمن تسلیم تو شد. دشمن به این عمامه به سرهای ابله امیدوار است. امیرالمومنین علیه السلام فرمود زمانیکه اسلام قوی شد و مسلمین زیاد شدند، این آیه نسخ شد، و آیه بعدی جای این آیه نازل شد: فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَنْ يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ(محمد 35). سیاق آیه کاملا تغییر کرد؛ می فرماید مقابل دشمن نرمش نشان ندهید. حتی به او نگو بیا تسلیم شو.

احمدی نژاد و همه تیمش همه اصرار داشتند که انسان باید بلد باشد چطور مذاکره کند تا در مذاکره یه نتیجه برسد. همه شان موافق مذاکره بودند. این است که قرآن می فرماید هر کسی هدایت نمی شود. آیت الله جوادی آملی فرمود «همه می توانند مرجع شوند. استدلال فقهی و مرجعیت از همه بر می آید. اما وارث امام شدن سخت است». بعضی نمی توانند این را بپذیرند که ولایت فقیه وراثت امام معصوم است. وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قَالُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَى بَشَرٍ مِنْ شَيْءٍ(انعام 91). قدر خدا را هر کسی نمی شناسد. کسانیکه هدایت شده اند و به دنبال هدایت مردم هستند، تنها می مانند. از کسی انتظار اجر و پاداش نداشته باشید؛ پاداش شما با منِ خداست.

 

خدیجه کبری سلام الله علیها به رتبه تصدیق رسیده بود

حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها به تمام معنا هدایت شده بود. شب معراج جبراییل امین خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله عرض کرد خدای متعال می فرماید سلام مرا به خدیجه کبری (سلام الله علیها) برسان. حضرت خدیجه سلام الله علیها همه دارایی اش را برای پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله خرج کرد. ثروت خدیجه کبری سلام الله علیها در عرب و عجم مثال زدنی بود. خدیجه کبری سلام الله علیها از مقام ایمان بالاتر رفت، و به مرحله تصدیق نبوت رسول اکرم صلی الله علیه و آله رسیده بود. یعنی هم نبوت پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله را پذیرفت، و هم آن را تصدیق کرد. خیلی ها ولایت را قبول دارند، اما قول و فعل ولایت را نمی توانند تصدیق کنند. خیلی انقلابی ها گمان می کنند رهبر معظم انقلاب تعاریفی که از آقای پزشکیان می کنند، مصلحتی است. نمی توانند بیانات ولایت را تصدیق کنند.

رهبر معظم انقلاب گفتند این صحبت هایی که آقای رییس جمهور گفت، ما می خواهیم به همین مقصد برسیم. اگر دنبال شود، ما به مقاصدمان رسیده ایم. خیلی انقلابی ها که می خواهند رییس جمهور را بشورند و بیندازند روی بند، نمی توانند تعریف های رهبر معظم انقلاب را تصدیق کنند و بپذیرند. ولایت را قبول دارند، اما حرف ولایت را نمی توانند تصدیق کنند. اگر نتوانستیم قول و فعل ولایت را قلبا تصدیق کنیم، با کوچکترین خدشه و ایراد، ولایت را می بوسیم و می گذاریم کنار. خیلی از این افراد را در این سالها دیده ایم.

بی جهت نبود پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله فرمود أین مثل خدیجه. در بدو ایمان به پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله، اینگونه عرض کرد: امنت و صدقت و رضیت و سلمت. ایمان می آورم، تصدیق می کنم، رضایت دارم، و تسلیم هستم. هنوز خیلی از احکام اسلام علنی نشده، اما خدیجه کبری سلام الله علیها به دینی که هنوز در جامعه علنی و پیاده نشده ایمان آورده و آن را تصدیق می کند و تسلیم هم هست. در مقام پذیرش نبوت و ایمان، هیچ تفاوتی بین حضرت خدیجه سلام الله علیها و امیرالمومنین علیه السلام نمی بینیم. حضرت علی علیه السلام هم اینگونه عرض کرد: أنا علی ذلک. نه یک کلمه بیش از حضرت خدیجه سلام الله علیها گفت نه یک کلمه کمتر.

أيْنَ مِثْلُ خَديجَةَ، صَدَّقَتْني حِينَ كَذَّبَني النَّاسُ. خدیجه کبری سلام الله علیها زمانی پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله را تصدیق کرد که سایر مردم تکذیب کردند.  وَ وَازَرَتْني عَلي دينِ اللهِ وَ أعانَتْني بِمالِها. در راه تثبیت و گسترش دین خدا مرا یاری کرد، و با مال و دارایی اش مرا حمایت کرد. حضرت خدیجه سلام الله علیها حق حیات به گردن ما مسلمانان دارد. حضرت خدیجه سلام الله علیها یک تاجر موفق بین المللی بود.

 

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

مراسم ماه مبارک رمضان
با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین
حاج احمد پـنــاهـیــان
زمان:
شبهای ماه رمضان هرشب از ساعت ۲۰:۳۰
(قرآن، احکام، سخنرانی، مناجات)
مکان:
مقتل الشهداء فاطمیه
 
همراه با پخش زنده اینترنتی
 
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است