مراسم عزاداری شب دوم ایام اربعین حسینی در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم شنبه 3 شهریور 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.
مراسم عزاداری شب دوم ایام اربعین حسینی در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم شنبه 3 شهریور 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.
انتخابات اخیر محکی بود برای مشخص شدن جایگاه ولایت بین انقلابی ها
«از ولایت خرج نکنید» بهانه مدعیان انقلابی برای کنار گذاشتن ولایت!
به امام حق ایمان نداشته باشیم، مستحق عذابیم
حضرت موسی هفتاد نفر را برای ملاقات خدا با خود همراه آورد. این هفتاد نفر می خواستند خودشان خدا را ببینند و حقیقت را درک کنند. نمی توانستند به حضرت موسی اعتماد کنند. خداوند با صاعقه ای همه این هفتاد نفر را هلاک کرد! قَالَ عَذَابِي أُصِيبُ بِهِ مَنْ أَشَاءُ. فرمود من هر که را بخواهیم عذاب می کنم. وَرَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ فَسَأَكْتُبُهَا لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَالَّذِينَ هُمْ بِآيَاتِنَا يُؤْمِنُونَ. خداوند نمی فرماید چرا من اینها را عذاب کردم؛ اصلا توضیح نمی دهد. اما نکته ای که خداوند از این داستان استفاده می کند این است که کسی از عذاب من رها می شود که تقوا داشته باشد، زکات مالش را پرداخت کند، و به آیات الهی ایمان داشته باشد. یعنی به امام حق ایمان بیاورد.
این هفتاد نفر به حضرت موسی ایمان نداشتند؛ مشکلشان این بود. اینها منتخبان بنی اسراییل بودند که توسط حضرت موسی برای ملاقات خدا گزینش شده بودند. خوبان امت بنی اسراییل بودند. فقط بخاطر اینکه به حضرت موسی ایمان و اعتماد نداشتند، درجا عذاب شدند. ایمان به امام حق نداشته باشیم، مستحق عذابیم؛ هرکس می خواهیم باشیم با هر سابقه و جایگاهی. به غیر از ولی خدا، به احدی اعتماد نکنیم.
الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ. کسانی از عذاب من در امان هستند که از رسول نبی امیّ تبعیت کنند. همه امت ها باید از این رسول تبعیت کنند. این روزها اتفاقات عجیبی را شاهدیم. بعضی انقلابی ها از رهبر جامعه انتقاد می کنند. اگر قرار است شما جامعه را اداره کنید، بسم الله؛ مملکت را از ولی فقیه بگیرید و خودتان جامعه را مدیریت کنید! تا به ولایت می رسند، می گویند از ولایت خرج نکن! همه خرج ما از ولایت است؛ چه می گویید از ولایت خرج نکن؟! اصلا کاری به حرف و نظر امام جامعه ندارند؛ هرچه خودشان تشخیص دهند برایشان ملاک است.
انتخابات محکی بود برای اینکه مشخص شود جایگاه امام جامعه بین انقلابی ها کجاست. حُبُّ الشَّیءِ یُعمِی وَ یُصِمُّ. بعضی تعلقات افراد را کور و کر می کند. خداوند می فرماید رحمت من فقط شامل حال کسانی است که ایمان به ولی خدا داشته باشند. به محض اینکه به حضرت موسی شک کردند، خداوند با صاعقه نابودشان کرد! اگر قرار بود شما آنچه که موسی می بیند را ببینید، که خودتان هم موسی بودید. خداوند همین مثال را برای امت اسلام تکرار می کند، که رسول امیّ و جهانی مرا تکذیب می کنید؟
اگر به ما انقلابیها بود که در فتنه 88 با دست خودمان ریشه انقلاب را کنده بودیم!
الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَائِثَ. به پیغمبرتان شک می کنید؟ حلال و حرام شما را این پیغمبر تعیین می کند. خداوند که مستقیما با مردم ارتباط نمی گیرد. ارتباط شما با خدا از طریق پیغمبر است. او شما را با معروف آشنا و از منکر باز داشت. چه کسی بیشتر از رهبر معظم انقلاب به گردن ما حق دارد؟ اگر به ما انقلابی ها بود که در فتنه 88 با دست خودمان ریشه انقلاب را کنده بودیم! یک میلیون نفر را در تهران مقابل معترضین به نتیجه انتخابات به خط کردیم. چه کسی این فتنه را جمع کرد؟ به بعضی باید گفت شما که هستید؟ شما از کی تا به حال صاحب تشخیص شده اید؟ خداوند می فرماید من رهبری جامعه را ملاک قرار داده ام. حجت برای ما ولی فقیه است، نه هیچ کس دیگر.
هرچه جلوتر می رویم، دوری از محور توحید در جامعه یعنی ولایت بین مدعیان انقلابی گری بیشتر می شود. رهبر معظم انقلاب گفتند بیداری اسلامی، احمدی نژاد گفت بهار عربی. مگر تو هم باید در این موضوعات صاحب نظر باشی؟ به تبع او خیلی از جریانات انقلابی هم وارد عرصه حمایت از بیداری اسلامی نشدند.
تمام امت اسلامی به این تشخیص رسیدند که نباید با یزید درگیر شوند. اما امام حسین علیه السلام به این تشخیص رسید که باید با یزید درگیر شود. اگر خدای متعال می خواست با امت اسلام هم مثل قوم بنی اسراییل برخورد کند، باید همه امت اسلام را هلاک می کرد! اما خداوند بنا دارد به واسطه مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف انتقام خون حسینش را بگیرد.
اربعین یعنی رساندن فریاد سیدالشهدا علیه السلام درخصوص امام حق به همه عالم
حماسه اربعین فرصتی است برای انتقال معارف عاشورا به زائرین
عدم اعتماد مردم به امام، اباعبدالله علیه السلام را راهی قتلگاه کرد
زیارت اربعین امام باقر علیه السلام برای ماست. امام باقر علیه السلام در ابتدای این زیارت، به رابطه اباعبدالله علیه السلام با خدا می پردازد: السَّلاَمُ عَلَى وَلِيِّ اللَّهِ وَ حَبِيبِهِ السَّلاَمُ عَلَى خَلِيلِ اللَّهِ وَ نَجِيبِهِ السَّلاَمُ عَلَى صَفِيِّ اللَّهِ وَ ابْنِ صَفِيِّهِ السَّلاَمُ عَلَى الْحُسَيْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِيدِ السَّلاَمُ عَلَى أَسِيرِ الْكُرُبَاتِ وَ قَتِيلِ الْعَبَرَاتِ. سلام بر ولی خدا، حبیب خدا، برگزیده خدا. یک امتی به این برگزیده خدا اعتماد نکردند. خود اباعبدالله علیه السلام فرمود: انتم ابن حرب و اشیاعه تعتمدون و ایانا تخذلون. ابن عباس و بنی هاشم امام حسین علیه السلام را نصیحت می کردند. امام حسین علیه السلام را نصیحت می کنید؟ نقش امام در جامعه چیست؟ ما کشته ای مثل حسین علیه السلام دادیم، بخاطر عدم اعتماد مردم به امام.
اللَّهُمَّ إِنِّي أَشْهَدُ أَنَّهُ وَلِيُّكَ وَ ابْنُ وَلِيِّكَ وَ صَفِيُّكَ وَ ابْنُ صَفِيِّكَ الْفَائِزُ بِكَرَامَتِكَ أَكْرَمْتَهُ بِالشَّهَادَةِ وَ حَبَوْتَهُ بِالسَّعَادَةِ وَ اجْتَبَيْتَهُ بِطِيبِ الْوِلاَدَةِ وَ جَعَلْتَهُ سَيِّداً مِنَ السَّادَةِ وَ قَائِداً مِنَ الْقَادَةِ وَ ذَائِداً مِنَ الذَّادَةِ وَ أَعْطَيْتَهُ مَوَارِيثَ الْأَنْبِيَاءِ وَ جَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلَى خَلْقِكَ مِنَ الْأَوْصِيَاءِ فَأَعْذَرَ فِي الدُّعَاءِ وَ مَنَحَ النُّصْحَ. موکب و سفره داری اربعین برای گرم شدن بازار امام حسین علیه السلام است، برای اینکه این معارف عاشورا به مردم منتقل شود. اربعین محدود و خلاصه در پیاده روی اربعین نیست. این سفره 25 میلیونی فرصتی است برای ما، برای انتقال معارف عاشورایی به محبین اباعبدالله علیه السلام. اگر گفتم اربعین یعنی همین سفره و پیاده روی، اربعین را تحریف کرده ایم. مراقب باشیم برکت سفره امام حسین علیه السلام حواس ما را از اصل حرکت اباعبدالله علیه السلام پرت نکند.
وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِيكَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَيْرَةِ الضَّلاَلَةِ. در اربعین زائر باید بگوید امام حسین علیه السلام کسی است که خون قلبش را بذل کرد، تا همه انسانهای عالم را بیدار کند. اربعین یعنی بیداری همه مردم عالم. اربعین یعنی رساندن فریاد سیدالشهدا علیه السلام به همه عالم، نسبت به امام حق. مبارزه با ظلم هم بخشی از عاشوراست. توجه به خود امام، مسئله مهم عاشوراست. خون اباعبدالله علیه السلام باید قریب به سه میلیارد مسلمان را در دنیا از خواب غفلت بیدار کند، و متوجه امامشان کند.
اگر به امام جامعه اعتماد نکنیم، نفرین و عذاب الهی در انتظار ماست
وَ قَدْ تَوَازَرَ عَلَيْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْيَا وَ بَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنَى وَ شَرَى آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْكَسِ وَ تَغَطْرَسَ وَ تَرَدَّى فِي هَوَاهُ وَ أَسْخَطَكَ وَ أَسْخَطَ نَبِيَّكَ وَ أَطَاعَ مِنْ عِبَادِكَ أَهْلَ الشِّقَاقِ وَ النِّفَاقِ وَ حَمَلَةَ الْأَوْزَارِ الْمُسْتَوْجِبِينَ النَّارَ. در اربعین باید به این توجه کنیم که چه کسانی حسین علیه السلام را تنها گذاشتند؟ دنیاپرستانی که آخرتشان را به ثمن بخس دنیا فروختند. خیلی از ما آخرتمان را به دنیایمان می فروشیم. در اربعین در کنار توجه به مصیبت ها، باید به جایگاه امام حسین علیه السلام توجه کنیم.
فَجَاهَدَهُمْ فِيكَ صَابِراً مُحْتَسِباً حَتَّى سُفِكَ فِي طَاعَتِكَ دَمُهُ وَ اسْتُبِيحَ حَرِيمُهُ اللَّهُمَّ فَالْعَنْهُمْ لَعْناً وَبِيلاً وَ عَذِّبْهُمْ عَذَاباً أَلِيماً. امام باقر علیه السلام چه کسانی را لعنت می کند؟ فقط یزید و شمر و عمرسعد و خولی را؟ نه؛ همه کسانیکه اباعبدالله علیه السلام را تنها گذاشتند مورد لعنت هستند. آیا ما هم مورد لعن و نفرین آیندگان قرار خواهیم گرفت؟! اگر به امام جامعه اعتماد نداشته باشیم، لعن و نفرین و عذاب الهی در انتظار ماست. گفتند ای موسی، ما تو را قبول داریم، اما خودمان هم می خواهیم خدا را ببینیم تا اطمینان پیدا کنیم. در جا عذاب شدند؛ توبیخ نشدند. مقام موسای نبی کجا، مقام حسین بن علی علیهماالسلام کجا. بنی اسراییل به حضرت موسی اعتماد نکردند، دچار صاعقه و عذاب شدند. امت پیغمبر صلی الله علیه و آله به حسین بن علی علیهماالسلام اعتماد نکردند، مستحق عذاب نیستند؟ بخاطر همین امام صادق علیه السلام فرمود بعد از قتل اباعبدالله علیه السلام تنها سه نفر مومن باقی ماندند؛ باقی امت همه مرتد شدند.
فَجَاهَدَهُمْ فِيكَ صَابِراً مُحْتَسِباً. اباعبدالله علیه السلام همه مصیبت ها و سختی ها را به حساب خدا گذاشت. نگاه نکرد که مردم قدر می شناسند یا نه. کسیکه حسینی زندگی می کند، از مشکلات و سختی ها در مسیر حق ناله نمی کند؛ همه را پای خدا می گذارد. مردم غزه را ببینید، چطور همه مصیبت ها را تحمل می کنند و فقط خدا را صدا می زنند. شعار امسال اربعین شعار خوبی بود: کربلا طریق الأقصی. همین شعار هم باعث حرکت های خوبی بین موکب داران و عزاداران شد. حَتَّى سُفِكَ فِي طَاعَتِكَ دَمُهُ. اباعبدالله علیه السلام در اطاعت امر خدا خونش را تقدیم کرد. فرمان خدا به اباعبدالله علیه السلام این بود: اخرج بقوم الي الشهاده. وَ اسْتُبِيحَ حَرِيمُهُ. حریم اباعبدالله علیه السلام در این راه شکسته شد.
نام
پست الکترونیک
* کد امنیتی
* نظر