یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ساعت ۰۳:۰۹

یادوراه شهدا یکی از استاتژیک ترین برنامه هاست

مراسم عزاداری شهادت امام محمد باقر(علیه السلام) و یادواره شهدای محله قم نو با حضور هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) جمعه 25 خردادماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مسجد باقریه(علیه السلام) برگزار شد.

مراسم شهادت امام محمد باقر علیه السلام در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم جمعه 25 خردادماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مسجد باقریه محله قم نو برگزار شد.

راهپیمایی پانزده خرداد امسال قم در شأن شهدای این روز نبود

منزلت واقعی شهدا روز قیامت مشخص می شود

محله قم نو خاطرات واقعه پانزده خرداد را در خود جای داده است. در همین کوچه آبشار خون پاک شهدای پانزده خرداد ریخته شد؛ به حدی که جوی آب پر از خون شهدا شد. راهپیمایی امسال پانزده خرداد قم در شأن این روز و شهدای این روز نبود. ضعیف برگزار شد. اگر مردم اهتمام جدی به یاد شهدا نداشته باشند، مسئولین هم آنچنان که باید کار را جدی نمی گیرند. اهتمام مردم برای شهدا خیلی باید بیشتر از این باشد. رهبر معظم انقلاب فرمودند عده ای بنا دارند نام و یاد و راه شهدا به فراموشی سپرده شود.

پرورش شهید کار ساده ای نیست. پدران و مادران شهدا با تربیت این شهدا واقعا کار بزرگی کردند. دهه شصت ما حدود 213 هزار شهید تقدیم کردیم. امروز در جنگ سوریه، ما در طول هفت سال حدود 2500 شهید دادیم. پرورش شهید کار ساده ای نیست. هر کسی لایق این مقام نمی شود.

مائده: قَالَ اللَّهُ هَذَا يَوْمُ يَنْفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُمْ. روزی که قیامت می آید، مشخص می شود صادقین چه منفعتی کسب کرده اند. قیامت قدر و منزلت مجاهدین و شهدا مشخص می شود. الان قدر خانواده شهدا را کسی نمی داند. عرصه انتخابات را ببینید؛ کسی به سبک و سیاق زندگی شهدا کاری ندارد. به راحتی تهمت می زنند، دروغ می گویند، تخریب می کنند. دفاع مقدس اینطور بود؟ رییس جمهور یک مسئول است که چهار سال می خواهد در کشور خدمت کند. شاخصه ها مشخص است؛ الگویی مثل شهید رئیسی هم هست. مردم ما می فهمند؛ تشخیص می دهند. رهبر معظم انقلاب چهارده خرداد شاخصه های رییس جمهور را بیان کردند: پرکار، فعال، آگاه، و معتقد به مبانی انقلاب. رییس جمهور بازوی اجرایی ولایت است؛ آنکسی که ولایت می خواهد باید سر کار بیاید.

 

تحریف دفاع مقدس توسط کاندید ریاست جمهوری

امام صادق علیه السلام فرمود اگر برای ده نفر از مومنین کسی را بعنوان مسئول انتخاب کنید، در حالیکه بدانید کسی بهتر از او وجود دارد، به خدا و دین و مسلمین خیانت کرده اید. شاخصه های رهبر معظم انقلاب را در فضای مجازی تبیین کنید. ممکن است افراد ویژگیهای مختلفی داشته باشند؛ اما خصوصیاتی که الان رییس جمهور لازم دارد، این خصوصیاتی است که رهبر معظم انقلاب بیان کرده اند.

بعضی می گویند «چرا می گویید وحدت و اتحاد؟ اجازه دهید تضارب گفتمانی صورت بگیرد». اینطور نیست. بعضی ها کاندیدها خودشان هم می دانند رأیی ندارند، اما از تریبون نظام اسلامی برای تبیین حرف غلط خود استفاده می کنند. یکی از این کاندیدها در برنامه تلویزیونی با افتخار، از مذاکره با صدام بعنوان یک امتیاز یاد می کند. خجالت هم نمی کشد. حضرت امام از قطعنامه تعبیر به جام زهر کردند؛ حضرت امام آرزوی مرگ کردند، برای اینکه نزدیکان امام این قطعنامه را بر ایشان تحمیل کردند؛ مثل امام حسن علیه السلام که صلح بر ایشان تحمیل شد.

این کاندید با افتخار می گوید «بعد از پذیرش قطعنامه من رفتم با صدا م مذاکره کردم. من از این فرصت و فضای پیش آمده استفاده کردم و گفتم چرا به این بند از صلحنامه عمل نمی کنیم به مرزهای دو کشور را مشخص کنیم»؟ صدام هم گفت «بله، من می خواستم تهران را بگیرم، شما هم می خواستید بغداد را بگیرید؛ اما هیچکدام موفق نشدیم؛ الان دوستانه زندگی کنیم». ما می خواستیم بغداد را بگیریم؟ ما می خواستیم کشورگشایی کنیم؟ در جایگاه کاندیدای ریاست جمهوری اینگونه خون شهدا را زیر پا می گذارید؟ شما که این نقل قول را از صدام می کنید، این را هم بگویید که صدام حرف اشتباهی زد. اگر هدف ما گرفتن خاک عراق بود، دفاع ما مقدس نمی شد.

 

بازهم کوس مذاکره با آمریکا، در تریبون رسمی و از جایگاه کاندید ریاست جمهوری

این کاندید در پایان صحبتش اینگونه نتیجه گیری می کند که «دیدید با دشمنی مثل صدام صحبت کردیم و به توافق رسیدیم؛ پس با دشمن های بزرگتر از او هم می شود مذاکره کرد». این حرف یعنی چه؟ چهل سال امام مسلمین و مردم هم اجازه ندادند ملت ما ننگ مذاکره با آمریکا را بپذیرد، و از این به بعد هم اجازه نخواهند داد. آمریکا امروز هم شریک جرم رژیم صهیونیستی در این جنایات عجیب و غریب است. مقام آمریکایی هفته گذشته با نتانیاهو دیدار می کند و می گوید به کشتار فلسطینی ها ادامه دهید.

انقلابی های ما درگیر رأی آوردن کاندیدای خود هستند، اینطرف از تریبون رسمی صداوسیما اصل دفاع مقدس را زیر سوال می برند. الان هم از مذاکره با آمریکا صحبت می کنید؟ در زمانی رفح به گفته رئیس سازمان ملل در رفح جوی خون به راه افتاده. یک میلیون و هفتصد هزار آواره در رفح برای چندمین بار است که آواره می شوند. آوارگی های مکرر از منطقه ای به منطقه دیگر. نزدیک به هشتاد درصد یک ملت مظلوم توسط آمریکا واسراییل و ناتو اینگونه نابود می شوند. فریاد این مردم مظلوم چیست؟ حسبنا الله، توکلت علی الله، الله اکبر. همان فریاد حسین بن علی علیهمالسلام. فرمانده نیروهای مقاومت فلسطینی می گوید ما به حسین بن علی علیهمالسلام اقتدا کرده ایم. خون عزیزان ما که از خون حسین بن علی علیهمالسلام رنگین تر نیست. تو می گویی چون ما با صدام مذاکره کردیم، با دشمن بزرگتر از او هم می توانیم مذاکره کنیم؟

حضرت امام بعد از سه سال متوجه شدند که برخی نمایندگان مجلس با نمایندگان صدام دیدارها و مکاتبات پنهانی دارند. خود روحانی در مستند به این مذاکرات اذعان کرد. آقای رضایی مسئله را به گوش حضرت امام رساند. حضرت امام هاشمی را خواستند و به او تذکر دادند که در مجلس چه خبر است؟ رهبر معظم انقلاب گفتند یاد و خاطره شهدا، با ادامه راه شهدا زنده می شود.

 

یادوراه شهدا یکی از استاتژیک ترین برنامه هاست

شرایط زمان امام باقر علیه السلام را ببینید. جلادی مثل هشام حاکم است. حکمای اموی و عباسی هم مثل برخی جریانهای داخلی ما می خواستند فرهنگ جهاد و مبارزه و شهادت را در جامعه به فراموشی بسپارند. در قم، با لباس تقدس می خواهند جهاد و مبارزه که اصل دین است را نادیده بگیرند. پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله فرمود: بُعِثتُ لرَفعِ قَومٍ و وَضعِ آخَرينَ. بُعِثتُ بالجِهادِ و لَم اُبعَثْ بالزَّرّاعِ. اصل دین ما جهاد و مبارزه است. یادوراه های شهدا یکی از استاتژیک ترین جلسات نظام اسلامی است.

یک زمانی همین کاندید در قم در جلسه ای برای هماهنگی نیروهای انقلابی شهر گفت ما می خواهیم فلان جریان سیاسی را در قم پایه گذاری کنیم. و بعدها همین جریان منجر به تشکیل دولت نهم شد. همین شخص مدام از جریانها و افراد بالادستی که این تصمیم را گرفته اند صحبت می کرد. ما گفتیم قم مثل تهران نیست؛ قم یک بالادستی دارد و آن هم رهبر معظم انقلاب است و لاغیر. هرچه هم به این شخص گفتیم این حزب و گروهی که می گویید، در رأسش چه کسانی هستند؟ حاضر نشد اعلام کند. ما آن جلسه را ترک کردیم، اما نیروهای انقلابی قم این حزب و گروه و جریان را پیش بردند، و نهایتا هم منجر به انتخاب رییس جمهوری شد که امروز می بینیم کارش به جایی رسیده که برای ضدانقلاب خوراک تبلیغاتی آماده می کند.

برای مدیریت جریان انقلابی در کشور تشکیل حزب و گروه می دهند، اما از رهبر معظم انقلاب برای تشکیل این حزب و گروه تأییدیه ای نگرفته اند. مشخص است که نتیجه چنین تشکیلاتی همین کاندید می شود که امروز در تلویزیون با افتخار می گوید ما با صدام مذاکره کردیم، و می توانیم با بزرگتر از صدام هم مذاکره کنیم. اصلاح طلب هم نیست؛ خود را اصولگرا می داند.

 

ضرورت جهاد در کلام باقرالعلوم علیه السلام

دین با جهاد ظهور و بروز پیدا می کند

جهاد و مبارزه، دشمنی ها علیه دین را دفع می کند

در زمان امام باقر علیه السلام حکام اموی می گفتند جهاد و مبارزه کافیست. باقرالعلوم علیه السلام به تنهایی مقابل جریان حذف فرهنگ جهاد و شهادت ایستاد. امام به برخی حکام بنی امیه نامه نوشت: ما ضیع الجهاد الذی فضله الله عزوجل علی الاعمال و فضل عامله علی العمال. جهاد بر همه اعمال فضیلت دارد. مجاهد هم بر همه فضیلت دارد. تفضیلا فی الدرجات و المغفرة و الرحمة لانه ظهر به الدین و به یدفع عن الدین و به اشتری الله من المؤمنین انفسهم و اموالهم بالجنة بیعا مفلحا منجحا، اشترط علیهم فیه حفظ الحدود و اول ذلک الدعاء الی طاعة الله عزوجل من طاعة العباد و الی عبادة الله من عبادة العباد و الی ولایة الله من ولایة العباد. چرا جهاد و شهادت باید در جامعه بماند؟ چون هم جهاد و مجاهد فضیلت دارد، و هم جهاد است که بشریت را از طاعت غیرخدا به طاعت خدا وارد می کند.

اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّور(بقره 257). جهاد و مبارزه است که مردم را از ظلمت به نور هدایت می کند. رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: أنا رسولُ الرَّحمَةِ، أنا رسولُ المَلحَمَةِ. قسمت اول را می گوییم، اما بخش دوم را به مردم نمی گوییم. پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله هم رسول رحمت است و هم رسول حماسه. عمر اسلام در دروران پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله با جهاد و مبارزه سپری شد. این همه آیات و روایات در باب جهاد و شهادت را چطور می شود نادیده گرفت؟

امام باقر علیه السلام ابتدا فضیلت جهاد و شهادت را بیان می کنند؛ بعد سایر فواید جهاد را می فرمایند: لأنه ظهر به الدین. دین با جهاد ظهور و بروز پیدا می کند. رسول خدا صلی الله علیه و آله اسلام را با جهاد آغاز کرد؛ امام عصر ارواحنا فداه هم دین اسلام را با جهاد در دنیا فراگیر می کنند. و به یدفع عن الدین. بواسطه جهاد از دین دفاع می شود. جهاد و مبارزه، دشمنی های علیه دین را دفع می کند. اگر خون شهدای ما نبود، دینی برای ما باقی نمی ماند. ما که با خیال راحت داریم زندگی مان را می کنیم. اگر مسجدالاقصی را هم می گرفتند، نهایتا تأسف می خوردیم! نزدیک به صد سال است بقیع را با خاک یکسان کرده اند، ما فقط غصه می خوریم و نهایتا دشمنان را نفرین می کنیم. حرکتی انجام نمی دهیم.

 

قدر و منزلت مومنین حقیقی با جهاد و شهادت مشخص می شود

گروههای جهادی فلسطینی از مسجدالاقصی دفاع می کنند. بحث شیعه و سنی هم نیست. مسجدالاقصی مسجد مقدس همه مسلمین است: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ(اسراء 1). سنی و شیعه کدام است؟ مسلمان اهل تسنن که همه زندگی اش را در راه جهاد  و مبارزه فدا کرده، شرف دارد به شیعه ای که در خانه اش نشسته. گروههای حماس با صدور دستور رهبر معظم انقلاب در دو سال پیش، عملیات طوفان الاقصی را اجرا کردند، و به هدایت الهی به نقطه کانونی قدرت صهیونیست ضربه مهلکی وارد کردند. که اگر این عملیات نبود، رهبر معظم انقلاب گفتند نقشه صهیونیست ها کامل می شد و به هدفشان برای نابودی مقاومت در منطقه می رسیدند.

در چند نوبت در کشورهای مختلف اروپایی قرآن را به آتش کشیدند؛ کدامیک از مذهبی های ما واکنشی نشان دادند؟ نیروهای مقاومت فلسطین به کانون فتنه حمله کردند، و این اهانت ها به قرآن هم پایان یافت. اگر جهاد و مبارزه و خون شهدا نبود، ما امروز در کوچه و پس کوچه های شهرمان با داعش و داعشی می جنگیدیم.

إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ(توبه 111). جهاد و شهادت نباشد، قدر و منزلت مومن حقیقی مشخص نمی شود. جان مومن با جهاد و شهادت انقدر با ارزش می شود، که خدای متعال مشتری این جانها می شود. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَى تِجَارَةٍ تُنجِيكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ(صف 10). بستر معامله با خدا، جهاد و شهادت است.

یکی از کاندیدها جمله قشنگی گفت، که ما از زمان دفاع مقدس عهد بسته ایم که جانمان را برای دین و اسلام فدا کنیم؛ و از آن روز تا بحال ما زندگی عادی نداشته ایم. کسیکه جبهه نرفته باشد این حرف را نمی تواند بفهمد. انسان در جبهه دست خدا و قدرت خدا را می توانست ببیند. «وَ لَیَنصُرَنَّ‌ اللهُ مَن یَنصُرُه» را در جبهه و جنگ می شد دید. حیات طیبه را در میدان جهاد می توان دید. آیت الله جوادی آملی در جبهه گریه می کرد و می گفت این نوجوان از کجا می دانست که یک ساعت دیگر کشته می شود؟ چطور زمان شهادت خود را می دانست؟ نوجوان ما باید انقدر نزد خدا قیمت پیدا کند، که خدا مشتری جان او شود. ابالفضل العباس علیه السلام نافذ البصیره انقدر چشمش با ارزش بود، که خدای متعال مشتری چشم او شد.

 

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

یادواره ۱۸شهید روضه فاطمیه قم
 
با سخنرانی حجت الاسلام
حاج احمد پـنــاهـیــان
با مرثیه سرایی
حاج عباس حیدرزاده
زمان:
جمعه ۲ آذرماه ۱۴۰۳
همراه با نماز مغرب و عشاء
مکان:
حرم‌مطهر حضرت‌معصومه(سلام‌الله‌علیها)
شبستان امام خمینی(قدس سرّه)
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است