سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ - ساعت ۰۴:۲۱

آیت الله رئیسی خدمت را تبدیل به گفتمان کرد

در شام میلاد امام هشتم شیعیان حضرت علی بن موسی الرضا علیهماالسلام، مراسم بزرگداشت شهدای خدمت، آیت الله رئیسی و همراهان شهیدشان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم دوشنبه 31 اردیبهشت ماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.

در شام میلاد امام هشتم شیعیان حضرت علی بن موسی الرضا علیهماالسلام، مراسم بزرگداشت شهدای خدمت، آیت الله رئیسی و همراهان شهیدشان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) قم دوشنبه 31 اردیبهشت ماه 1403 با سخنرانی حجت الاسلام حاج احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(سلام الله علیها) برگزار شد.

چهل سال زندگی مجاهدانه خستگی ناپذیر آیت الله رئیسی

برتری بزرگ مجاهدین بر غیرمجاهدین

مراقب باشید مومنین را بجای دشمن نزنید

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا ضَرَبْتُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَتَبَيَّنُوا وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ أَلْقَى إِلَيْكُمُ السَّلَامَ لَسْتَ مُؤْمِنًا تَبْتَغُونَ عَرَضَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فَعِنْدَ اللَّهِ مَغَانِمُ كَثِيرَةٌ. می فرماید وقتی با جبهه مقابل روبرو می شوید، تحقیق و بررسی کنید. مطمئن شوید که جبهه مقابل شما، دشمن است. مراقب باشید مومنین را بجای دشمن نگیرید. بخاطر غنیمت گرفتن، چشم و گوش بسته نجنگید. كَذَلِكَ كُنْتُمْ مِنْ قَبْلُ فَمَنَّ اللَّهُ عَلَيْكُمْ فَتَبَيَّنُوا إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا(نساء 94). خداوند به اعمال شما آگاه است.

لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا(نساء 95). خداوند مجاهدینی که زندگی شان جهاد و مبارزه است را بر کسانیکه نشسته اند، برتری و فضیلت بخشیده است. رئیس جمهور فقید شهید ما از ابتدای جوانی، در مقام قضاوت و مبارزه با ظلم و فساد، مجاهدانه تلاش و فعالیت خستگی ناپذیر داشتند. از ابتدای جوانی در جبهه مبارزه با فساد فعال بودند. جبهه مقابل شما در مبارزه با فساد قطعا به شما اجازه زندگی راحت و آسوده نخواهد داد. شما قطعا در چنین مبارزه ای با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. رئیس جمهور ما این مجاهدت و سختی را به جان خرید.

مجاهده در بخش قضا کار سختی است. لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ(حدید 25) برپایی قسط و عدل در جامعه نیازمند همراهی و همدلی همه مردم است. مسئول قضایی بدون همراهی مردم و سایر مسئولین نمی تواند عدل و قسط را در جامعه پیاده کند. برخی از جریانها و اشخاص انقلابی گاها در برابر مقابله با ظلم و فساد، به دنبال میانجی گری برای برخی مفسدین هستند. به دنبال تعدیل حکم صادره یا عقب انداختن آن هستند؛ بخاطر حفظ منافع خودشان.

شهید آیت الله رئیسی در قریب به چهار دهه انقلاب درگیر این موضوعات بود، اما خسته نشد، و پرونده سفیدی هم از خود بجای گذاشت. با احتیاط عمل می کرد، اما در بخشی از کار که به او برمیگشت، وظیفه اش را درست انجام می داد. رهبر معظم انقلاب از ایشان تعبیر به عالم مجاهد کردند. در آستان قدس رضوی و ریاست جمهوری هم بخش عمده ای از مراقبت های ایشان در همین خصوص بود.

 

آیت الله رئیسی خدمت را تبدیل به گفتمان کرد

بخشی از سفرهای مدام رئیس جمهور بخاطر کم کاری سایر مسئولین گذشته و فعلی بود

یکی از دلایل سفرهای متعدد رئیس جمهور که همین سفرها هم منجر به شهادت ایشان شد، روحیه جهاد و خستگی ناپذیری ایشان در خدمت به مردم بود. احتمال وقوع شیطنت در این حادثه هم بعید نیست. بخصوص اینکه یک سمت سفر ایشان به آذربایجان و مسئولین معلوم الحال این کشور برمیگردد، که بررسی جدی مسئولین اطلاعاتی و امنیتی کشور را در این خصوص می طلبد.

لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ. مومنی که نشسته، حرکت ندارد، هیچ نقشی در جریان انقلاب ندارد؛ همه چیز را قبول دارد، اما در زندگی دنبال دردسر نیست؛ این مومن با مومنی که مجاهدانه زندگی می کند یکی نیست. درگیری با مفسدین دردسر دارد؛ اما به این ضرر و دردسر نگاه نمی کند؛ مجاهدانه در مقابله با ظلم و فساد زندگی می کند.

بخشی از سفرهای مدام رئیس جمهور بخاطر کم کاری سایر مسئولین بود. روحیه ایشان بگونه ای بود که پیگیر امور محوله بودند، و خیلی اوقات شخصا این امور را رسیدگی می کردند تا به نتیجه برسد. خیلی اوقات بخاطر کم کاری سایر مسئولین و عدم نتیجه بخشی کارها، ایشان به شخصه امور را پیگیری می کردند. یکی از دلایل سفرهای متعدد ایشان هم همین بود، که می خواستند از نزدیک به امور رسیدگی کنند تا به نتیجه مطلوب برسد.

بعد از آقای رئیسی، نگاه مردم به انتخابات و ریاست جمهوری نگاه سیاسی و حزبی نیست؛ نگاه خدمت است. مردم ایشان را شهید خدمت می نامند و می شناسند. نامزدهای انتخابات پیش رو، باید با این وجهه وارد عرصه انتخابات شوند. مردم این کاندیدها را با حجم تلاش و مجاهدت و خدمت های آقای رئیسی مقایسه و انتخاب می کنند. ایشان خدمت را تبدیل به یک گفتمان کرد. رهبر معظم انقلاب راجع به ایشان گفتند «رئیس جمهور محترم و مغتنم». یکی از بخش های غنیمت بودن چنین رئیس جمهوری، همین حوزه خدمت است. رئیس جمهور بعدی باید همین راه را برود. ایشان در طی این سه سال، خدمت را تبدیل به یک گفتمان کرد. ایشان 9 هزار کارخانه و تولیدی را ظرف سه سال احیا کردند. قطعا اثر این سه سال خدمت مجاهدانه ایشان ماندگار خواهد بود.

 

آیت الله رئیسی بارهای زمین مانده دولت قبل را به دوش می کشید

مقصرین دولت قبل، امروز زبان به مدح رئیس جمهور باز کرده اند

جایگاه ریاست جهوری چون مستقیم به زندگی و معیشت مردم برمیگردد، تلاش و مجاهده در این مسئولیت و حوزه خیلی بیشتر خودش را نشان می دهد، و در الگوسازی فرهنگ خدمت در جامعه موثر است. این فرهنگ خدمت و استقلال، نقطه مقابل فرهنگ وابستگی به غرب است که در دولت قبل مشاهده می شد. حال صداوسیمای ما امروز با افراد معلوم الحال دولت قبل تماس می گیرد، و درباره جناب آقای رئیسی از آنها نظرخواهی می کند. این چه کاری است؟ اصلا قسمت عمده ای از مشکلات دولت فعلی، بخاطر کم کاری و فرهنگ وابستگی به غرب همین مسئولین دولت گذشته بود.

امروز خدمت در جامعه ما تبدیل به یک ارزش شده. چند سال قبل اینطور نبود؛ وابستگی به غرب ارزش و ملاک بود. سریع القلم می گفت برای پیشرفت، حتما باید وابسته به آمریکا شویم. خیلی از پروژه های تعطیل شده در دولت قبل را آقای رئیسی در طول این سه سال افتتاح کردند. این بخاطر کم کاری های زیاد دولت گذشته بود. یکی از دلایل اینکه جناب رئیس جمهور در این شرایط جوّی نامناسب شهر به شهر پیگیر امور بودند، بخاطر کم کاری های گذشته و تراکم بالای امور عقب مانده بود. در نظام اسلامی اگر همه مسئولین کارشان را به درستی انجام ندادند، عده ای مجبور می شوند مدام در سفر و تلاش و خدمت باشند تا بار دیگران را به دوش بکشد.

کسانیکه ترک فعل کردند و وظیفه شان را به درستی انجام ندادند، و باعث شدند بار مسئولیت به دوش رئیس جمهور و عده ای از اطرافیان ایشان بیفتد، قیامت باید پاسخگو باشند. همین کسانیکه انواع تهمت ها را به رئیس جمهور زدند، و انواع مشکلات را برای ایشان پیش آوردند، امروز پس از شهادت ایشان زبان به مدح ایشان باز کرده اند. شما نبودید که انواع و اقسام تهمت ها را به ایشان زدید، و مانع تراشی های بسیار در مسیر ایشان کردید؟

لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً. خداوند می فرماید من به مومنی که با مال و جانش جهاد می کند، در بهشت درجه و مقام می دهم. وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا دَرَجَاتٍ مِنْهُ وَمَغْفِرَةً وَرَحْمَةً وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا(نساء 95و96). خداوند با غفران و رحمتش با مجاهدین برخورد می کند.

 

جامعه با ولایت از حوادث گوناگون به سلامت عبور می کند

سنگین ترین بار بر دوش امام جامعه است

پرورش کسانی مثل آیت الله رئیسی که در انقلاب اسلامی رشد کردند، همه مرهون ولایت است. امیرالمومنین علیه السلام فرمود: إنَّ في سلطانِ اللّه ِ عِصمَةً لأِمرِكُم. حضرت امام بعد از شهادت شهیدان رجایی و باهنر و دولتمردان همراه ایشان، کار انقلاب را همچنان پیش بردند. در شهادت شهید بهشتی، حزب و گروه و جریان اطراف بنی صدر چنان در جامعه برعلیه شهید بهشتی تبلیغات کرده بودند، که مردم انقلابی ایشان را اصلا انقلابی نمی دانستند. خیلی از کسانیکه پای جنازه شهید بهشتی آمده بودند، بخاطر طلب حلالیت از این شهید بود. خون شهید بهشتی جریان انقلابیِ فریب خورده را بیدار کرد.

وقتی ولایت باشد، جامعه از حوادث گوناگون به سلامت عبور می کند. این را بارها در طول انقلاب تجربه کرده ایم. اغلب یاران حضرت امام در دفاع مقدس به شهادت رسیدند. اگر اینها زنده می ماندند و در مسئولیت های مختلف خدمت می کردند، ما امروز این مشکلات را در بدنه مسئولین جامعه نداشتیم. حضرت امام کار انقلاب را جمع کرد. خودش را هزینه کرد.

سنگین ترین بار بر دوش امام جامعه است. امام رضا علیه السلام سنگین ترین بار را برای حفظ مکتب تشیع به دوش کشید. فرمود هفتاد سال بالای منبرها به جدم امیرالمومنین علیه السلام توهین کردند، ما صبر کردیم. بعد از هفتاد سال مجاهدت ائمه و حضرت رضا علیهم السلام، ورق برگشت و فضائل امیرالمومنین علیه السلام روی منبرها گفته شد. امام رضا علیه السلام فرمود: إنَّ لَنا عَلَيكُم حَقّا بِرَسولِ اللّهِ ، ولَكُم عَلَينا حَقّا بِهِ ، فَإِذا أنتُم أدَّيتُم إلَينا ذلِكَ وَجَبَ عَلَينَا الحَقُّ لَكُم. اول مردم باید حق امام را ادا کنند، تا بر امام هم واجب شود حق مردم را ادا کند. دستور اطاعت از امام یک امر یک طرفه نیست. حَمَلُوا النَّاسَ عَلَى أَكْتَافِ آلِ مُحَمَّدٍ. امام خودش بیشترین هزینه را می دهد. تا زمان امام رضا علیه السلام و بعد از حضرت، بار مردم را روی دوش امام جامعه گذاشتند.

 

امام رضا علیه السلام بار شیعیانش را به دوش کشید

مردم وظیفه دارند برای اقامه حق اقدام کنند

در فضای مجازی پخش کرده اند «یکی از اولیاء خدا گفته آیت الله رئیسی شب قدر از خداوند درخواست کرد که هزینه وعده صادق را من می خواهم پرداخت کنم؛ مردم پرداخت نکنند». این چه حرفی است؟ اولا این ولی خدا کیست، که از دعای مخفی نیمه شب رئیس جمهور خبر دارد؟ می دانید این حرف چه باری در جامعه دارد؟ «خدایا اگر بناست مردم از وعده صادق صدمه ببینند، مرا هزینه کن». یعنی این کار، کار غلطی بوده؟ یا کار درستی بوده، اما برای ما هزینه بردار بوده، و رئیس جمهور ما این هزینه را باید می داده؟

عملیات وعده صادق چه ضرری می خواهد برای مردم داشته باشد؟ مثلا اسراییل چه غلطی می خواهد در مقابل این عملیات انجام دهد؟ این خطر برای امروز و مربوط به وعده صادق نبوده؛ سه سال بود آقای رئیس جمهور خطرات این سفرها را به جان خریده بود. هیچ سفری بدون خطر نیست. وقتی سایر مسئولیتشان را درست انجام ندهند، بار روی دوش دیگران می افتد.

حَمَلُوا النَّاسَ عَلَى أَكْتَافِ آلِ مُحَمَّدٍ. امام رضا علیه السلام مجبور بود بار شیعیان را به دوش بکشد. امیرالمومنین علیه السلام فرمود: وَ لکِنْ مِنْ وَاجِبِ حُقُوقِ اللّهِ عَلَى عِبَادِهِ النَّصِیحَةُ بِمَبْلَغِ جُهْدِهِمْ، وَ التَّعَاوُنُ عَلَى إِقَامَةِ الْحَقِّ بَیْنَهُمْ. مردم وظیفه دارند برای اقامه حق اقدام کنند. خداوند تقسیم مسئولیت کرده. امام جامعه وظیفه دارد، مردم هم وظیفه دارند. مردم اگر رئیس جمهور و نماینده اشتباه انتخاب کنند، باید قیامت پاسخگو باشند. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا ضَرَبْتُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَتَبَيَّنُوا وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ أَلْقَى إِلَيْكُمُ السَّلَامَ لَسْتَ مُؤْمِنًا تَبْتَغُونَ عَرَضَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فَعِنْدَ اللَّهِ مَغَانِمُ كَثِيرَةٌ. خداوند می فرماید باید در مسیر حق تحقیق کنید. ما مردم مسئولیت داریم.

مردم و مسئولین هر دو باید پای کار بیایند. نباید حضرت معصومه سلام الله علیها و برادرانشان در این مسیر هزینه شوند. وقتی شیعیان در ایران حرکت نکنند، و جهاد تبیین انجام ندهند، امام رضا علیه السلام مجبور می شود خواهرش را در این مسیر هزینه کند. امام رضا علیه السلام به ناچار ولیعهدی را پذیرفت، چون شیعیان حکومت را به دست مأمون سپرده بودند. مردم قدرت امام را ضعیف کردند. فرمود به همان دلیل که جدم امیرالمومنین علیه السلام شورا را پذیرفت، من هم مجبور شدم ولایتعهدی را بپذیرم. مردم وظیفه شان را در قبال علی بن موسی الرضا علیهماالسلام به درستی انجام ندادند، که حضرت مجبور شد در این راه هزینه بدهد و هزینه شود.

 

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

دهه اول محرم
 
با سخنرانی حجت الاسلام
حاج احمد پـنــاهـیــان
زمان:
از یکشنبه ۱۷ تیر به مدت ۱۰ روز
ساعت ۱۶
مکان:
شبستان امام حرم مطهر
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است