جلسه هفتم ماه رمضان ۱۴۰۱: یَهْدی بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَهُ سُبُلَ السَّلامِ وَ یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ یَهْدیهِمْ إِلی صِراطٍ مُسْتَقیمٍ(مائده16). کاربرد اصلی رهبر در جامعه این است. خدا بوسیله این رهبر، جریان هدایت جامعه را بسمت جلب رضایت خودش هدایت می کند. خط مشی اصلی را رهبر جامعه تعیین می کند. همان چیزی که در قانون اساسی ذکر شده؛ تعیین سیاستهای کلان جامعه.
جلسه هفتم از محافل ماه مبارک رمضان در هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام) شنبه 20 فروردین 1401 با سخنرانی حجت الاسلام احمد پناهیان در مسجد رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) قم برگزار شد.
نقش اصلی رهبر در جامعه چیست؟
وَ مِنَ الَّذينَ قالُوا إِنَّا نَصاري أَخَذْنا ميثاقَهُمْ فَنَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُکِّرُوا بِهِ فَأَغْرَيْنا بَيْنَهُمُ الْعَداوَةَ وَ الْبَغْضاءَ إِلي يَوْمِ الْقِيامَةِ وَ سَوْفَ يُنَبِّئُهُمُ اللَّهُ بِما کانُوا يَصْنَعُونَ يا أَهْلَ الْکِتابِ قَدْ جاءَکُمْ رَسُولُنا يُبَيِّنُ لَکُمْ کَثيراً مِمَّا کُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْکِتابِ وَ يَعْفُوا عَنْ کَثيرٍ قَدْ جاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ کِتابٌ مُبينٌ يَهْدي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَهُ سُبُلَ السَّلامِ وَ يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَي النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ يَهْديهِمْ إِلي صِراطٍ مُسْتَقيمٍ(مائده 14 الی 16).
در سالهای اخیر شبهه هایی بوجود آمده. نقش امام در جامعه چه نقشی است؟ کشور ما رهبر برای چه می خواهد؟ در طول تاریخ انقلاب زمانی که اوج درگیری جریانهای داخلی و احزاب مختلف بود. غلبه با مسلمین بود، نه توده ای ها و مارکسیست ها و جریانهای خلق. این جریانات بعد از پیروزی انقلاب بدنبال قدرت و پست بودند نه اسلام و دین. وقتی دیدند حضرت امام به آنها میدان نداد، به مرور با انقلاب زاویه پیدا کردند، و بعد درگیری ها و ترورها آغاز شد. 17 هزار شهید ترور داریم ما. از آنطرف صدام جنگ را آغاز کرده بود. جریانهای انقلابی نمی خواستند با این جریانات کنار بیایند. حضرت امام گفتند مسئله اول جنگ و جبهه است. تا جایی که امکان داشت از درگیریهای سیاسی و جناجی بشدت پرهیز می دادند.
یک وقت هایی مثل این موارد و بحرانها، رهبر جامعه سر بزنگاه ورود پیدا می کند و مشکلات و اختلافات را حل و فصل می کند. اما اصلی ترین کار امام جامعه این نیست. اصلی ترین کار امام جامعه چیست، که بواسطه این کار اصلی، خلق امید می شود؟ اصلی ترین کار رسول خدا صلی الله علیه و آله و امیرالمومنین علیه السلام چه بود؟ برای برخی عوام مردم، رهبرانقلاب در حد یک مسئول جزء میدان تره بار تنزل پیدا می کند! گران شدن گوجه را هم از چشم رهبرانقلاب می بینند.
امروز بیستم فروردین ماه روز انرژی هسته ای بود. پدر شهید احمدی روشن میهمان برنامه افطار شبکه قم بود. این برنامه، درباره دوران کودکی و نوجوانی و جوانی احمدی روشن مفصل پرداخت و خانواده شهید در این باره صحبت کردند. این خوب است، اما در روز انرژی هسته ای باید به مسائل روز و مهم این موضوع بیشتر پرداخته می شد؛ به گفتگوهای وین پرداخته می شد. الان سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می گوید ما قبول نمی کنیم، و سپاه و نیروی قدس باید در لیست تروریست ها بمانند. پس آقای رییسی و امیرعبداللهی و دیگر آقایان از توافق خوب و امید و خوشبینی صحبت کردند، چه شد؟ در متن این توافق چه نوشته شده؟
تا پدر شهید احمدی روشن خواست در مورد مسائل امروز هسته ای صحبت کند، مجری گفت وقت برنامه تمام شد! در همین وقت کم که شاید از یک دقیقه هم تجاوز نکرد ایشان گفتند «ما مخلص آقای رییس جمهور هم هستیم. رییس جمهور قبلی که همه دوستان شهید احمدی روشن را متورای کرد. آقای رییسی و دولت فعلی هم انقلابی هستند و خیلی هم خوب است، اما این کسیکه الان رییس صنعت هسته ای کشور است، برای این مسئولیت مناسب نیست». مودبانه ترین ادبیات را ایشان استفاده کرد! درست هم می گوید. ایشان اصلا تحصیلاتش مرتبط با مسئولیتشان نیست. گفت «این شخص نفوذی است»! مجری هم ادامه صحبتهای ایشان را نیمه تمام گذاشت و وقت برنامه تمام شد. اما ایشان در وقت بسیار محدود، حرف اصلی خودشان را زدند.
رهبر محور امید جامعه است
متن توافقنامه ای که مذاکره کنندگان کشورمان در مذاکرات اخیر نوشته اند را ببینید و بخوانید. الان هم گفته اند توپ در زمین آمریکاست. اصل ماجرا زیر سوال است؛ یعنی توافقنامه با آمریکا. می گویند می خواهیم برجام را احیا کنیم. به چه قیمتی؟ رهبرانقلاب گفتند تحریمها باید برداشته شود، و راستی آزمایی انجام شود. در این توافقنامه چیزی بنام راستی آزمایی وجود ندارد. چانه زنی ما در مورد توافقنامه ای است که خط قرمز رهبرانقلاب اصلا در آن نیست. مردم اینجا باید نقش ایفا کنند؛ مطالبه کنند. أین تذهبون؟ مردم باید مطالبه کنند. باید مسئولیت انتخاب خودشان را بعهده بگیرند. خیلی مسائل جامعه اینگونه حل و فصل می شود؛ ربطی به رهبر جامعه ندارد. امروز خیلی از مردم را نسبت به رهبر جامعه بدبین کرده اند.
برای مداحی خوب و انقلابی کلیپ مفصل آماده کرده اند و پخش کرده اند. ایشان گفته «شما نفت را گران فروختید، پولش کجاست؟ پول فروش نفت را به مردم بدهید». این حرف طبق چه قاعده ای است؟ مگر رهبرانقلاب نگفتند نفت را خوب فروختید، پولش خرج تولید و زیرساختها شود. عاقلانه هم هست. باید این پول را سرمایه گذاری کرد، نه خرج نیازها و مصارفمان کنیم. مشکل گرانی در اثر کمبود پول نیست که با تزریق پول بین مردم حل شود.
رهبر جامعه محور امید جامعه است. می فرماید اهل یهود و نصاری، دین جدید و پیامبر برای شما فرستادیم. شما بعضی دستورات من در زمان رسولان قبل را پنهان کرده اید. این رسول من آن دستوراتی که شما پنهان کرده اید را رو می کند. البته اکثر شما را می بخشد. همین که بپذیرید با او نجنگید، با شما کاری ندارد.
کاربرد اصلی رهبر در جامعه، حفظ خط مشی اصلی نظام است
قَدْ جاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ کِتابٌ مُبينٌ(مائده 15). می فرماید من نور یعنی پیغمبر و کتاب مبین یعنی قرآن را برای شما فرستادم. برای چه؟ برای اینکه قیمت اجناس را در بازار تنظیم کند؟ بند توافقنامه ها را چک کند؟! يَهْدي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَهُ سُبُلَ السَّلامِ وَ يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَي النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ يَهْديهِمْ إِلي صِراطٍ مُسْتَقيمٍ(مائده 16). کاربرد اصلی رهبر در جامعه این است. خدا بوسیله این رهبر، جریان هدایت جامعه را بسمت جلب رضایت و خوشنودی خودش هدایت می کند. خط مشی اصلی را رهبر جامعه تعیین می کند. همان چیزی که در قانون اساسی ذکر شده؛ سیاستهای کلان جامعه بعهده رهبر جامعه است.
انقلابیون گفتند ما با مذاکره می توانیم با آمریکا به توافق برسیم. رهبرانقلاب گفتند نمی شود. اصرار کردند، و بین مردم تبلیغ کردند که ما با مذاکره باید به انرژی هسته ای که حق مسلم ماست برسیم. رهبرانقلاب بناچار پذیرفتند. رفتند و مذاکره کردند، اما نتیجه ای نگرفتند در دولت نهم و دهم. بعد دولت یازدهم آمد. گفتند شما بلد نبودید چطور مذاکره کنید، ما راه و رسم مذاکره را بلدیم. رفتند و گفتند و خندیدند و عکس یادگاری گرفتند، و عکس نوه های خود را رد و بدل کردند! اینها هم با این ضریب هوشی بالا نتیجه نگرفتند! رهبرانقلاب بازهم به انتخاب مردم احترام گذاشتند، و 9 شرط برای مذاکره کنندگان گذاشتند. جهت گیری را مشخص کردند. در دولت انقلابی فعلی رهبرانقلاب دو شرط گذاشتند: برداشتن همه تحریمها، و راستی آزمایی. ببینیم این دولت و این مذاکره کنندگان توان اجرای این دو شرط را دارند یا نه!؟ فعلا که آمریکا هیچکدام از این دو شرط را نپذیرفته. فرصت کردید حتما متن این توافقنامه را مطالعه کنید. ما در خواب هم نمی دیدیم در تیم مذاکره کننده فعلی، کسانی باشند که از مذاکرات بدنبال رسیدن خودشان به قدرت باشند. الان این افراد را داریم. در برخی جلسات این صحبتها رد و بدل می شود.
کار رهبر جامعه حل کردن مشکل کشاورزی نیست. اما رهبرانقلاب روز اول سال چقدر در مورد این موضوع صحبت کردند. بعد هم گفتند من باید این حرفها را به مسئولین بگویم، اما به مردم می گویم، تا مردم بدانند خواسته من از مسئولین چیست. يَهْدي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَهُ سُبُلَ السَّلامِ. کار اصلی رهبر جامعه این است که مردم و مسئولین و جامعه و نظام جهت گیری درستی داشته باشند. برنامه و خط و مسیر سالم و درستی داشته باشند. رهبر جامعه کارش نگهداشتن جامعه در خط و راه و مسیر درست است. بهترین مدیریت در این چهل سال انقلاب در کشور ما رخ داده، که در طول تاریخ این کشور نمونه نداشته. در اوج بحرانها سر سوزنی مسیر و جهت گیری نظام و کشور منحرف نشده.
امام عادل مهمترین عامل ایجاد امید و نشاط در جامعه است
رهبرانقلاب در پایان دولت دهم شش نقطه قوت برای دولت گفتند، نوزده نقطه منفی. این یعنی رهبرانقلاب با هیچ گروه و شخصی تعارف ندارد. امر بمعروف و نهی از منکر را برای همه اجرا می کند. رهبر جامعه مسیر اصلی نظام را تعیین و حفظ می کند. اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى(مائده 8). چند بار رهبرانقلاب این آیه را به مسئولین تذکر دادند.
فضای مجازی را پر کرده اند که فلان شخص در فلان مراسم پشت تریبون راجع به فلان شخص مدح گفته. بعد می گویند چرا شبکه تلویزیون این را پخش کرده!؟ اینها وحدت را بهانه کرده اند، می خواهند از اساس شیعه را از بین ببرند. شما بروید مطالعه کنید شیعه قبل از انقلاب کجا بود و الان کجاست و چه جایگاهی دارد.
يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَي النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ يَهْديهِمْ إِلي صِراطٍ مُسْتَقيمٍ. کار رهبر جامعه این است که جامعه را به راه درست هدایت کند، و در این صراط مستقیم نگه دارد. صراط مستقیم یعنی استقامت در راه حق. مردم را دعوت به صبر و استقامت و تحمل کنید. امضوا على حقّكم و صدقكم. مردم را تشویق به استقامت و ایستادگی کند.
اگر جامعه ای رهبر عادلی داشته باشد، مثل این است که یک هواپیما خلبان ماهری داشته باشد، یک کشتی ناخدای ماهری داشته باشد، قطار لوکوموتیوران ماهری داشته باشد. قَالَ كَلَّا إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِين(شعرا 62). یکی از اعوامل ایجاد امید، رهبری صحیح جامعه است، و جامعه ما این نعمت را دارد. ما بیشترین و مهمترین و اصلی ترین عامل ایجاد امید و نشاط در جامعه که رهبری امام عادل است را داریم.
نام
پست الکترونیک
* کد امنیتی
* نظر